Juni- og juli-musikk

Musikk
Hannah Storm

MÍO - Ingen tid aa miste

Jeg får tilsendt 5-10 e-poster om dagen med forespørsler fra artister og management om jeg kan skrive om musikk de har gitt ut. Så jeg har nå bestemt meg for å velge ut det jeg liker best av det jeg rekker å høre på av det jeg får tilsendt og skrive litt om det. Vi har nå kommet til juni og juli for 2023. Jeg har hatt det for travelt i sommer til å gjøre en egen for juni, og i juli fikk jeg ikke nesten ikke tilsendt noe som helst, så derfor: Her kommer det beste jeg har fått tilsendt i sommer.

Anna Kajander – Et siste kyss
Anna Kajander - Et siste kyssJeg anbefalte også hennes forrige single i vår, og det kommende albumet virker mer og mer lovende når jeg nå hører på den aldeles herlige Et siste kyss.

Det er drømmende pop med et varmt lydbilde, med en miks av gitar, synth og samplede stemmer som spilles i bakgrunnen, bak Annas såre stemme og vokal.

 

MÍO – Ingen tid å miste
MÍO - Ingen tid aa misteVisste du at verden trengte et album som er en miks av Valkyrien Allstars, Lillebjørn Nilsen, punk, Gåte, prog, heavy og folkemusikk, hvor bandet bruker fele i stedet for gitar som hovedinstrument? Ikke jeg heller før jeg hørte dette albumet, som kom noe overraskende i innboksen min i midten av juni.

Oslo-bandet frontes av Dionisia Fjelldalen, som har en stemme som går fra var og forsiktig til noe som kunne knust murstein. Jeg har nevnt fele, men her blir det nøkkelharpe, trekkspill, munnspill, tverrfløyte, sitar og alltingen. Og for hver låt tenker jeg, «dette er beste låten på albumet». I presseskrivet brukes uttrykket Budeierock. Jeg bare sier det er skitbra og sparker rumpe jeg! Gå og lytt!

 

Spunsugar – Skin Unwell
Spunsunger - Skin unwellDenne svenske trioen, som beskriver seg selv som et band delvis inspirert av indie-musikk ala shoegazer kom i juni med denne singelen. Den begynner veldig 80-talls, men slutter veldig 97-98-ish.

Den har et skikkelig heftig riff, spesielt i måten det gjøres på mot slutten av låten, og den har et strålende refreng som sitter. Det går fra hardt til mykt til hardt osv og det fungerer særdeles bra. Gleder meg til å sjekke ut det kommende albumet.

 

LULI – Sol
LULI - SolDet er fortsatt sommer, og da trenger man sommermusikk. Og da skal det være rett fram og enkel popmusikk som du vet vil få kropper til å bevege seg, mens armer strekkes i været på festivalområdet.

LULI (Julie Enger Børresen) er ute med akkurat dette, som er fjerde single fra det kommende albumet. Liker du en miks av Sigrid, Donkeyboy og Gabrielle så får du det her. Låten har en helt strålende sjarm og føles som virkelig sommer.

 

Hannah Storm – You
Hannah Storm - YouEn av de få låtene jeg mottok som promo i juli, men den satt som en kule fra første gang jeg hørte den. Det er ikke en opplagt eller glatt poplåt. Den utfordrer deg litt, både i produksjon, arrangement og melodi.

Refrenget har en slags langsomt klagende gang, som likevel er fengende og som sitter. Det er en slags rotete (positivt ment) produksjon som gjør at låten ikke høres alt for finpolert ut heller. Som om Tom Waits stakk innom og skrudde ørlite grann på spakene, før Hannah og Magnus Skylstad fortsatte på det de mener er en sommerlåt. Flott sang!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen