Kari Bremnes på Svømmehallen scene

Musikk
Kari Bremnes og bandet hennes på scenen på Svømmehallen scene i Bodø.

Kari Bremnes står på scenen. Vi kan se toppen av mikrofonen i brysthøyde. Hun ser til siden og litt ned, og smiler lett. Scenen er badet i blått og lilla.

Vi var i nord, og hun vant oss med heile sitt hjerte.

Kari Bremnes går rett på scenen og rett inn i praten. Hun snakker om alt som har skjedd den siste uken, både i Norge og ute i verden. Noe som leder inn i åpningssporet fra hennes foreløpig siste LP, Det vi har. Selvsagt en nydelig låt, med strålende tekst om at alt som det som skjer gjør det på grunn av tilfeldige valg.

Det blir generelt en del prat mellom låtene, men i motsetning til en del artister jeg har sett i det siste blir det ikke for mye prat. Det er akkurat passe lengde. Men det hjelper jo at Kari er herlig å høre på når hun prater, og historiene går fra morsomme til ettertenksomme.

Like før dagen er fra Og så kom resten av livet, som i år er et ti år gammelt album (yikes!), og her går tempoet opp. Vi får første øyeblikk med ordentlig ståpels av den typen du kan bruke som klesknagg idet låten løfter seg til store høyder når Bengt Hanssen, arrangør og keyboardist, kommer med sin semi-joikende vokal som ofte kommer på slutten av Kari-låter.

Bandet til Kari er en gjeng strålende musikere og får skinne de også. I tillegg til Bengt slipper spesielt gitarist Børge Petersen Øverleir til. Han får mot slutten en sju minutter lang gitarsolo på slutten, og selv om dette er vanlig på Karis konserter, blir det for langt. Ikke misforstå, det er nydelig og flott, og for en progrock-elsker som meg har jeg slett ikke noe imot forlengede partier. Men dette er tross alt en Kari Bremnes-konsert, og ikke en band-konsert.

Les hele anmeldelsen på Musikknyheter.no!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen