LILJA – Mirage

Musikk
Bilde av artisten LILJA

Omslaget til albumet Mirage av LILJA

En utsøkt blanding av stilarter og kulturer.

LILJAs debutalbum Marble høstet strålende kritikker da det kom og var med på mange sine lister over årets beste album det året.

Hennes fulle navn er Oddrun Lilja Jonsdottir og hun er komponist, gitarist og vokalist fra Oslos jazzscene. Som artist turnerer hun verden rundt, og har hatt samarbeidsprosjekter med musikere i blant annet India, Libanon, Etiopia, Tanzania, Island og New York. I år leverte hun også Tingingsverket (bestillingsmusikk) til Vossa Jazz sitt 50-årsjubileum.

I tillegg til LILJA selv på gitar og vokal består det faste LILJA-ensemblet av Sanne Rambags på vokal, Bafana Nhlapo på perkusjon og vokal, Jo Skaansar på bass og Erik Nylander på trommer.

Mirage er oppfølgeralbumet og her har LILJA samarbeidet med fire tradisjonalister fra forskjellige deler av verden: Sara Marielle Gaup fra Sápmi, Celio de Carvalho fra Brasil, Zakaria Houaoura fra Marokko og Ashraf Sharif Khan fra Pakistan.

Albumet har også gjesteartister som Beady Belle på vokal og Bugge Wesseltoft på piano. Albumet er spilt inn i Propeller studio i Oslo. Den er mikset av Mike Hartung og produsert av Oddrun Lilja og Kåre Vestrheim.

Les hele anmeldelsen på Musikknyheter.no!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen