Mai-musikk

Musikk
Pressebilde av The Holy Mountain

Haakon Ellingsen - Rusty Morning omslag

Jeg får tilsendt 5-10 e-poster om dagen med forespørsler fra artister og management om jeg kan skrive om musikk de har gitt ut. Så jeg har nå bestemt meg for å velge ut det jeg liker best av det jeg rekker å høre på av det jeg får tilsendt og skrive litt om det.

The Holy Mountain – Awake
The Holy Mountain - The Dawns Here Are Quiet coverartDette er en type musikk jeg ikke får tilsendt ofte. I en verden av den ene autotunede norske artisten etter den andre, som forsøker seg med Max Martin-inspirert komp, så var dette skikkelig forfriskende.

Jeg har et anstrengt forhold til trekkspill, men når det brukes til å bygge opp en et komp og en sekvens som på åpnings- og tittelsporet på det norske bandet The Holy Mountains album Awake er jeg totalt med på notene.

Catharina Janner Røeds nydelige vokal legger seg oppå, med et klangbilde som er så fint og nydelig. Alt akkompagnert av et band som høres ut som en blanding av prog, folkrock og sakral katedralmusikk. Det er sjelden at skrytingen i medfølgende presseskriv om at man er unik stemmer. Men The Holy Mountain lyver ikke. Jeg har siden jeg mottok promokopien hørt gjennom albumet flere ganger, og går ikke lei. Godt tegn. Nå kan du gå og lytte mens jeg venter her, og så går vi videre til neste artist, før du kommer til å gå tilbake til denne platen igjen.

 

TwoMinutesHate – SMR
Omslaget til singelen SMR av TwoMinutesHateDette sjarmerende punkrock-bandet ga ut en julesingle i fjor som jeg la til min anbefalingsliste over julelåter du burde høre på. Og nå skal jeg jaggu meg anbefale at du legger dem til i sommerlåt-listen din også!

Dette er en herlig liten sak som inviterer til å heve øflasken i været mens du hopper opp og ned foran konserscenen, med solhatten på snei og en god venn eller venninne i armkroken. Det er en miks av punk, pop, reggae og country i denne, noe som er ambisiøst for en punkrock-gruppe men det sitter som bæsj i kramsnø!

 

Haakon Ellingsen – Rusty Morning
Haakon Ellingsen - Rusty Morning omslagLa oss ta den litt ned nå. Her kommer Haakon Ellingsen, med en artig og fin låt, som er i balladelandskapet som roots- og countrymusikk ofte ligger i. Det er heller ikke hvemsomhelster han har med seg på denne, heller. Lars Lundevall fra deLillos er med på gitar og Kyrre Fritzner prosduserer, korer og spiller bass og perkusjon.

Ellingsen selv har skrevet låten og den morsomme teksten som er full av krumspring og ordspill. I tillegg spiller han en haug med instrumenter selv på den. Han har også en samleplate ute nå, hvor denne låten ikke er med. Det burde den vært, for den er noe du burde høre på.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen