Marion Ravn om sitt nye album, det andre på norsk, gleden med hverdag og hvordan man får en svenske til å forstå hva Tryvann-synth er.
Marion Ravn overrasket mange da hun i 2019 plutselig skiftet fra å ha fokus på en internasjonal karriere på engelsk til å satse på Norge og norske tekster. Under pandemien viste hun på en stor norgesturne all erfaringen hun hadde opparbeidet seg med å turnere verden rundt. Hun var en solid og selvsikker artist, som ofte stod med publikum så nært som det var mulig, og lov.
Alle stadionkonsertene med bandet M2M, sammen med Meat Loaf og ved å være oppvarmingsartist for store stjerner som Lionel Richie. Først bare med sin faste gitarist Jan Ole Kristensen, men da pandemien letnet også med fullt band på festivaler. Vi tok den gang en prat med Marion midt under turneen.
To år senere er hun klar med sitt andre norskspråklige album, Ti ville hester. Men denne gangen sier hun at hun er på en bedre plass i livet, noe som er tydelig på et album som har mer tempo enn Mellom disse fire vegger hadde.
Svensker vet ikke hva russefeiring er
Vi snakker med Marion over Teams, fem dager etter at platen kom ut i butikkene. Hun er strålende fornøyd med mottakelsen.
– Den kunne ikke vært bedre. Det var en skikkelig bra helg med masse gode tilbakemeldinger og masse oppmerksomhet rundt platen. Man kan egentlig be om mer i disse i disse dager.
Hun er også ute på en akustisk turne og publikum responderer bra på de nye låtene.
– Jeg gjør blant annet låten Nesten midt i konserten. Og det er bare meg, helt alene, på piano. Den ble tatt veldig godt imot. Og så var det overraskende mange som synger med På en vanlig dag. Det ble jeg veldig glad for. Det er artig å se at folk liker låtene og allerede kan flere av de nye.
– Jeg tenkte å ta en liten tur gjennom platen sammen med deg og snakke litt om hver enkelt låt. La oss starte på begynnelsen, med Danse. Jeg liker den 80-tallsaktige synthen som ligger bakerst i den låten.
– Ja, jeg ville få fram dansefølelsen i produksjonen. Jeg spurte produsenten om en Tryvann-synth, noe som var litt vanskelig å forklare en svensk produsent. Han skjønte jo ikke helt hva det var siden de ikke har russefeiring i Sverige. Men keyboardisten visste hva jeg mente. Så da ble det litt sånn åttitalls-aktig Tryvann-synth som ligger under der for å få fram dansefølelsen.
Les hele intervjuet på Musikknyheter