Mine 10 beste bilder i 2018

Fotografi

Di Derre

Som frilanser får man være med på mye kult. Når man i tillegg bor i et så naturskjønt fylke står også motivene i kø. Se artistene, modellene, byene og naturmotivene jeg ble mest fornøyd med i år, for dette er de ti beste bildene jeg tok i 2018!

Jepp, på tide med litt årskavalkader igjen. Jeg elsker slikt, spesielt siden jeg liker å se tilbake litt på ting jeg og andre har gjort, samt ta et lite overblikk over hva som har skjedd i året som har gått. Her er mine 10 beste bilder som jeg har tatt i 2018.  (Du kan klikke på dem for å se dem i stor utgave)

1. Chicago

Jeg må bare beklage til New York City, men jeg falt totalt for Chicago da jeg var der på et journaliststipend i oktober (klarte også å gjøre noen oppdrag mens jeg var der). Jeg skal tilbake. Siden jeg sov maks 4 timer pr natt da jeg var der, stod jeg opp hver morgen og løp en time langs Lake Michigan og innover the River Walk. En morgen tok jeg med stativ og kamera og stilte meg ved observatoriet og knipset dette. Jeg elsker city skylines og dette ble et av de beste jeg har tatt.

Chicago

 

2. Backstreet Girls

Første helgen i august er det Raumarock, og det er alltid gøy. Norges svar på AC/DC, Backstreet Girls, er hyppige gjester der. Alle rock’n’roll-klisjeer stappet inn i en liten kvartett (sjekk Jack Daniels-flaska til venstre for sjef og gitarist Peter Baarli) som spiller rock som sitter som bæsj i kram snø. Jeg bare elsker øyeblikket jeg fanget her.

Backstreet Girls

 

3. Andøya

Jeg rakk en snartur innom Andøya i juni og andre dagen jeg var der gikk jeg litt i fjellheimen på Hinnøya, i den delen som ligger i Andøy kommune. Jeg fikk da en skikkelig flott utsikt over sydspissen av Andøya, og Andøybrua og Hurtigruten på vei til Sortland. Dette er et panorama satt sammen av 12 bilder:

 

4. Di Derre

Et av Norges mest populære band kom ikke bare ut med sin første plate siden 90-tallet i år (og med mine bilder på innecoveret), de holdt også flere totalt utsolgte konserter rundt i Norge i sommer og høst. Jeg fotograferte hele konserten de holdt på Moldejazz da de spilte for 5000 mennesker på Romsdalmuseet. Det var en fantastisk sommerkveld og jeg snek meg opp på scenen og tok dette av hele bandet, etter at de hadde bukket og hadde hele publikum bak seg. De bruker nå dette bildet i promoteringen av neste års konserter:

Di Derre

 

5. Eline Lykke

I januar intervjuet jeg en ung ålesundskvinne som er den første plus size-modellen som har fått gå som modell under Paris Fashion Week. Hun har akkurat nå en strålende karriere på catwalks rundt i Europa, samtidig som hun studerer for å bli marinbiolog. Da jeg postet dette portrettet jeg tok av henne på platebutikken Jukebox i Ålesund tok flickr-kontoen min fyr da de havnet på forsiden av flickr. På toppen av det hele holder hun et eksemplar av Natalie Sandtorvs LP Freedom Nation i hånden, også hun fra Ålesund, og også en kvinne jeg elsker å fotografere:

Eline Lykke

 

6. Mags

Jeg har sett A-ha live mange ganger, og selv om jeg er storfan er min mening at om man tar de bra låtene fra alle LP-ene de har gitt ut siden comebacket med Minor Earth Major Sky og fram til siste utgivelse, ville man sittet igjen med ett knallsterkt album. Men jeg forguder det meste de gjorde før den første oppløsningen og da de spilte på Jugendfest i Ålesund i august tok jeg flere blinkskudd. Dette bildet av Magne Furuholmen ble min favoritt.

Mags

 

7. Gull på Hurtigruten

Det eneste topp 10-bildet som er tatt med mobiltelefonen min. Jeg var ute og jogget i juli da det småregnet, med enkelte solgløtt inne i mellom. Nesten hjemme så jeg at regnbuen poppet fram, og inne i fjorden så jeg at Hurtigruten var på vei ut igjen. Jeg la på sprang det jeg hadde for å komme tidsnok, og rakk å stå og vente til Hurtigruten var akkurat der den skulle være:

Hurtigruten

 

8. Isfjorden

Jeg begynte i fast jobb igjen 3. desember, og det er ikke bare hjemmekontoret mitt som har fantastisk utsikt. Kontoret mitt er på Åndalsnes, og jeg ser rett mot Isfjorden. I desember er det bare lyst noen få timer på dagen, og solen treffer bare fjelltoppene og ikke ned i Åndalens eller Isfjorden. Da blåtimen kom, og jeg så månen stå slik ,var det bare å stikke hodet ut av kontorvinduet og knipse.

Isfjorden

 

9. Sigrid

Sigrid har hatt litt av et år og bare gjør det bare større og større internasjonalt. Den siste låten, Sucker Punch, er etter mitt skjønn årets beste poplåt, og har en aldeles herlig video. Da hun spilte på Jugendfest i hjembyen Ålesund i august var det en hjemkomst av dimensjoner. Jeg ga konserten terningkast 6, og lot meg bare totalt fascinere av scenesjarmen hun har. Dette bildet oppsummerer hvordan både hun og vi blant publikum hadde det:

Sigrid

 

10. Tea Megaard

Tea Megaard er bare 16 år, går førsteåret på videregående men er allerede en kjempeerfaren artist. Hun har også skrevet haugevis av låter, og framfører dem med bravur. Da jeg fikk høre at hun skulle være med å spille på Raumarock i august sa jeg at jeg ville ha henne på forsiden av Raumarock-magasinet som Åndalsnes Avis ga ut i juni. Så jeg dro henne ut på Atlanterhasvegen og vi tok da en rekke fine bilder. Jeg liker dette pga symmetrien med det svarte og hvite, samt måten håret blåser i vinden. Det ble også forsidebildet på magasinet:

Tea Megaard

 

Hva synes du? Mine beste? Noen som ikke er bra? Noen du har sett jeg har tatt som er bedre? Legg igjen en kommentar under (merk at kommentarer må godkjennes av meg før de blir publisert).

 

2 thoughts on “Mine 10 beste bilder i 2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen