Mine 10 beste bilder i 2019

Fotografi Uncategorized

Solnedgang på Andøya

Som frilanser får man være med på mye kult. Når man i tillegg bor i et så naturskjønt fylke, samt får reist en del, står også motivene i kø. Se artistene,  byene og naturmotivene jeg ble mest fornøyd med i år, for dette er de ti beste bildene jeg tok i 2019!

Jepp, på tide med litt årskavalkader igjen. Jeg elsker slikt, spesielt siden jeg liker å se tilbake litt på ting jeg og andre har gjort, samt ta et lite overblikk over hva som har skjedd i året som har gått. Her er mine 10 beste bilder som jeg har tatt i 2019.  (Du kan klikke på bildene for å se dem i stor utgave)

10. Lift Me

Madrugada spilte på Moldejazz i juli under sin comebackturne. Selvsagt var det en fantastisk konsert. Siden konserten var i Ane Bruns hjemby håpet mange at hun skulle dukke opp for å synge duett med vokalist Sivert Høyem på låten Lift Me, som var en kjempehit i 2005. Og Ane kom, og de sang. Og de gikk ned i fotograven, slik at de var omtrent inne blant publikum. Det avgjorde saken for meg. Jeg tok fotoapparatet og trengte meg fram gjennom publikum og skjøt dette bildet. Jeg synes det var et magisk øyeblikk, og selv om det er mye teknisk feil med bildet her, så fungerer det. Sivert Høyem tok kontakt med meg et par dager senere og spurte om å få bruke bildet. Han syntes også det var et magisk øyeblikk.

Ane Brun og Madrugada

 

9. Happy Pride

Dette bildet ble tatt på verandaen min, hvor jeg har tatt så mange fantastiske bilder at det er nesten komisk. Jeg har en sykt bra utsikt, og det skal en del til før jeg flytter fra den. Da jeg så denne fulle regnbuen åpenbare seg, samme helg som det var pride-feiringer over hele verden, måtte jeg bare ta det, og poste det.

Happy Pride Weekend

 

8. Kjendismøtet

Isák framførte en aldeles glitrende konsert under årets Raumarock. Ella Marie Hætta Isaksen, som ikke bare er en fremragende vokalist og joiker men også en strålende frontkvinne, var som en virvelvind på scenen. Jeg postet en bildeserie på 10 bilder på Instagram av henne som danset, fordi det er slik verden trenger å se. Sofie Nybo fra Åndalsnes er storfan av bandet, og stod helt fremst under konserten. Akkurat idet Ella Marie skulle gå av scenen ser hun at Sofie står og lener seg fram med autografblokken. Vokalisten strakte seg da fram og tok i mot blokken og skrev navnet sitt på papiret. Hun hoppet så ned i fotograven og ga Sofie en god klem og takket henne for at hun hadde kommet, og var fan. Nok en gang: Dette bildet har komposisjonsmessige feil ved seg, men jeg fanget et herlig og hjertelig øyeblikk, som gjør at dette er på listen over mine favoritter for 2019. Etter konserten fikk jeg sneket lappen backstage slik at Sofie fikk autografen til alle i bandet.

Ella Marie Hætta Isaksen

 

7. Highasakite

Highasakite har hatt en kraftig omkalfatring i både besetning, og hvordan de framstår live. De la i vinter ut på en turne som jeg fikk sett tre konserter av i år. I tillegg til at jeg virkelig liker musikken var jeg kjempeimponert over det fantastisk visuelle showet de presenterte. Dette bildet tok jeg da de spilte i Ålesund i april.

Highasakite

 

6. Etter midnattssolen

Som vanlig var jeg på mitt elskede Andøya i sommer. Dessverre fikk jeg ikke sett midnattssol da det var overskyet de siste dagene den kunne beskues. Men jeg fikk sett noe som var enda kulere. Midt på natten kan du stå på vestsiden av Andøya og se at solen går ned i havet, vente litt, og så se den komme opp igjen! Det er litt surrealistisk, og veldig kult. Jeg hadde løpt opp til toppen kalt Måtind, og var derfor svett og våt. Lite var jeg forberedt på hvor kald vinden der oppe var, så jeg la meg ned i en liten hule for å vente på det rette øyeblikket for å ta bildet jeg var ute etter. Akkurat i det jeg skal ta bilde kommer en kinesisk turist foran meg (det var 10 – 12 personer oppe på toppen), men jeg klager ikke, for jeg fikk et enda kulere bilde av det. Klokken er her to på natten.

Solnedgang på Andøya

 

5. Gene og Paul

Lenge har jeg hatt lyst til å fotografere Kiss. Dette bandet er en fotografs drøm med maskene, showet, fyrverkeriet, lysene, laseren og et sykt kult rockeshow. Og under Trondheim Rocks i sommer fikk jeg endelig sjansen. Jeg liker dette bildet veldig godt. Både Paul Stanley (til høyre) og Gene Simmons er i karakter her, som henholdsvis Starchild og The Demon. Det var først i etterkant at jeg innså at du kan se Tommy Thayer (The Spaceman) på storskjermen, og Eric Singer (The Catman) på trommesettet også. Si hva du vil om Kiss, men konsert med dem er kjempegøy. Det som også morsomt var at det var en rekke unge fotografer og journalister der som ikke hadde noe forhold til Kiss som kom inn på journalistkontoret etterpå og proklamerte at dette var dritfett!

Kiss på Trondheim Rocks

 

4. Backstage Orlando

Siden jeg har blitt en slags husfotograf for Di Derre har det selvsagt blitt mange bilder av dem i år, og det er flere av dem som kunne kommet på denne topp 10-listen. Ikke minst coverbildene jeg tok til live-albumet de ga ut i høst med selveste Kringkastingsorkesteret. Men favorittbildet mitt er dette som jeg tok etter at de hadde spilt på Gatafestivalen på min gamle hjemplass, Fauske. Jeg var nordaførr for å besøke foreldrene mine, og kombinerte det med litt fotografjobbing. Etter konserten satt vi backstage på en helt vill amerikansk diner(!) som noen har bygget på Fauske. Vokalist Jo Nesbø likte omgivelsene der vi satt og spurte om jeg ikke kunne ta et sort-hvitt bilde av dem der, for det minnet ham om et gammel Rolling Stones-album fra 70-tallet. Så jeg begynte å skyte mens de satt der, og jeg bare elsker dette bildet.

Di Derre på Orlando på Fauske

 

3. Tea Megaard

Tea Megaard er en ung kvinne på 17 fra Averøy som gir ut strålende popmusikk. Hun er på vei opp i karrieren, og jeg har vært såpass heldig at jeg både har fotografert henne, og har spilt inn to musikkvideoer for henne. Dette bildet var meningen skulle bli coveret på en singel som kom i høst, men det ble bestemt at de ville gå for et portrett av henne i stedet. Men dette  bildet ble brukt i promoteringen av singelen. Jeg hadde lyst å lage et svevebilde, som jeg lagde flere av for noen år siden. Dette var første gang jeg gjorde det ute, og vi brukte røykmaskin for å øke effekten enda mer. Vi var også ekstremt heldige med været, da skyene skaper en skikkelig bra stemning her.

Tea Megaard svever

 

2. Sondre turner

Av og til er det lurt å gjøre litt research på forhånd. Og jeg hadde funnet ut at Sondre Justad pleier å dukke opp midt ute blant publikum i en stige, hvor han gjør diverse akrobatikk og turning. Så under konserten hans på årets RaumaRock jeg stod klar ved boksen som var plassert midt ute blant publikum, etter at vi var kastet ut av fotograven foran scenen. Og jeg fikk blinkskuddet mitt.

Sondre Justad turner

 

1. Aurora

I år fikk jeg endelig fotografert Aurora. Jeg er så stor fanboy av henne at det bikker nesten over, men det har jeg til felles med svært mange andre Aurora-fans. Og dem er det mange av, over hele verden! Hun spilte i Molde 13. desember i år, og jeg klarte å snike meg til å fotografere hele konserten. Hun er så intens på scenen at det er vanskelig å beskrive. Hun danser, hopper, spretter og beveger seg i helt merkelige positurer, mens hun synger så vakkert, så vakkert. Det er magisk. Dette er et av de beste konsertbildene mine, ikke bare i år, men noensinne. Da Aurora delte det til sine fans fikk jeg haugevis av likes og mange nye følgere, fra hele verden. Å se på bildet gjør meg glad, av flere grunner.

The Warrior - Aurora

 

Om du ønsker å se flere bilder jeg har tatt er det bare  gå til fotoalbumet mitt på Flickr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen