Mine 10 beste bilder i 2020

Fotografi
Bildegalleri fra 2020

På grunn av Covid-19 ble det ikke like mye fotografering i 2020 som tidligere år, men jeg har valgt ut mine ti favoritter blant alle bildene jeg tok. Les mer og se bildene her. 

Klikk på bildene for å se dem i større utgave, spesielt det som er på nummer 1!

10. Rull over Beethoven

Kjetil Bjerkestrand, Arve Tellefsen, Frode Alnæs, Håkon Kornstad, Ellen Andrea Wang, Rune Arnesen, Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og Jie Chang avsluttet Moldejazz ved midnatt natt til søndag i Molde Domkirke. Konserten ble kalt Breaking Beethoven og ble organisert i forbindelse med at det i fjor var 250 år siden Ludwig van Beethoven ble født.

Jeg tok flere bra  bilder fra denne konserten, men det er noe med dette som jeg synes fanget den utrolig bra stemningen som var i kirken akkurat da. Stjernene i taket hjelper selvsagt veldig på, og jeg ventet på dette øyeblikket, slik at jeg kunne fotografere det:

Arve Tellefsen, Kjetil Bjerkestrand, Frode Alnæs, Håkon Kornstad, Ellen Andrea Wang, Rune Arnesen, Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og Jie Zhang

9. That’s Okay 2

Tea Megaard fortsatte i 2020 med å krydre tilværelsen med korte og fengende poplåter. Denne gangen var det en skikkelig sommerlåt og vi gjorde en fotoseanse hvor vi prøvde å få fram det sommerlige. Vi forsøkte også en musikkvideo, men der lyktes jeg ikke helt. Men dette coveret til singelen ble bra, synes jeg:

Tea Megaard - That's Okay

8. Trollkyrkja

I nabokommunen til Molde, Hustadvika, finner vi Trollkyrkja. Denne består av tre kalksteinsgrotter med underjordiske elver og fosser. De to laveste grottene har to nydelige fosser som har et fall på 14 meter ned inn i et basseng av marmor.

Siden jeg hadde bestemt meg for å flytte fra Molde var jeg innom mange av favorittplassene mine før jeg flyttet. Denne hulen er en av dem. Du kan lese om turen min her.

Trollkyrkja

7. Marte

Ane Brun gjorde to konserter under Moldejazz 2020. Jeg var på den første av dem for å anmelde og fotografere. Og det var en fantastisk konsert, som jeg senere har sett flere ganger i NRKs arkiv.

Med seg hadde hun multitalentet Marte Eberson, hvis hovedinstrument er tangenter og synth. Og bildet jeg fikk tatt av henne er et av mine beste konsertfotos i år:

Marte Eberson

6. Pingen og Kikkan

Et svært rørende øyeblikk under åpningen av Moldejazz 2020. Festivalens grunnleggere, Per Inge «Pingen» Johansen (til venstre) og «Kikkan» Sættem ble behørig æret under åpningen av den SEKSTIENDE Moldejazz på rad. Pingen ble også tildelt Molderosen, en utmerkelse som gis til de som har fremmet Molde og Moldejazz rundt omkring i verden.

«Vi må starte en jazzfestival i Molde,» sa Kikkan til Pingen, og slik ble det. Drøm stort. Men viktigst: Gjør! Gratulerer med seksti, Moldejazz. Og åpningen i fjor var den beste jeg har opplevd i en uavbrutt rekke av Moldejazz-er siden 1997!

Pingen & Kikkan

5. Neste stopp Japan

Alvkommet og jeg hadde en særdeles strålende tur til Los Angeles i februar, rett før pandemien brøt løs for alvor. Vi rakk det med nød og neppe. Du kan lese om turen i en rekke bloggpostinger.

Han ville ha et nytt bilde av seg selv, og jeg fant det perfekte tidspunktet, under solnedgangen på sagnomsuste Santa Monica Pier. Jeg synes det ble et særdeles flott resultat. Og for en pen ung mann da, gitt!

Håkon Atle Jakobsen på Santa Monica Pier

4. Georgia on My Mind

Georgia Wartel Collins spilte da Hedvig Mollestad serverte bestillingsverket Maternity Beat under Moldejazz. Dette var antagelig det bildet jeg tok under Moldejazz jeg fikk mest tilbakemeldinger om, og det er et flott øyeblikk, med en særdeles dyktig musiker. Kjempebra konsert!

Georgia Wartel Powell

3. Ego og månen

Med fare for å virke blærete: Jeg tok med selvportrettet jeg tok av meg selv 1. januar 2020. Jeg hadde fått denne 3D-representasjonen av månen fra alvkommet i julegave. Det er en lampe, som også lyser når du kobler den fra laderen. Jeg fikk da ideen om å få den til å sveve, og late som jeg var jedi eller noe sånn. Jeg synes resultatet ble kult, og jeg hadde dette som profilbilde i flere måneder. Antagelig et av de selvportrettene jeg er mest fornøyd med.

Hogne Bø Pettersen - selvportrett

2. Hi ga Kureru

Siri Gussiås Nerland er en venninne av meg som er skuespiller. Hun har jobbet i USA i flere år, men på grunn av Covid-19 kom hun hjem til Norge. Nå for tiden går hun på auditions i Oslo, og søker jobber. Jeg vil anbefale dere som er ute etter en særdeles dyktig skuespiller om å kontakte henne. Og dette sier jeg ikke bare fordi jeg kjenner henne, og fordi hun hjalp meg med flyttingen i sommer. Jeg sier det fordi hun er særdeles flink! Da hun ble med på lokalrevyen i Molde for mange år siden, så jeg med en gang talentet.

Siden hun nå satser på dette ett hundre prosent i Norge ville hun ha bilder til portfolioen sin. Så vi tok en fotoseanse dagen før Moldejazz, og fikk tatt en del fine shots. Dette var ikke et av de som ble valgt ut til portfolioen av henne, men jeg liker det kjempegodt likevel. Fargetonene, det intense blikket, stemningen og det litt Cyberpunk-aktige som kom fram, takket være skiltet i bakgrunnen, gjør at jeg anser dette som det nest beste bildet jeg tok i år.

Siri Gussiås Nerland

1. Midnattsol på Måtinden

Ok, dette bildet er ti bilder satt sammen til ett. Men jeg fikk fram akkurat det jeg ønsket: Å vise hvor majestetisk utsikten fra Måtinden på Andøya er. Dette er en plass som mange har fotografert, og bilder herfra har havnet som bakgrunnsbilder på Windows, MacOS og andre plasser.

Jeg er oppe hver sommer, dersom det er midnattsolvær, og fjorårets tur var bare helt fantastisk. Det var tjue grader, midt på natten, og bare se den utsikten vi fikk!

Og jeg sier vi, for jeg ble tidligere på dagen kjent med en familie på fire fra Gol som hadde kjørt til Andøya på impuls. De visste ikke helt hva de skulle se på, så jeg tilbød meg å guide dem opp hit. Vi startet litt over elleve på kvelden, og var nede igjen halv tre på morgenen. Ahh… Andøya og Nord-Norge, ass!

Klikk på bildet for å yte det rettferdighet (du kan klikke på alle bildene i denne bloggpostingen,forresten).

Midnight Sun Panorama

Hvilket er din favoritt av disse bildene? Du kan se hele fotoalbumet med mine 10 beste bilder fra 2020 her.

Og du kan se hele portfolioen min her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen