Mine 10 beste bilder i 2021

Fotografi
Collage av de beste bildene av Hogne Bø Pettersen 2021

Collage av de beste bildene av Hogne Bø Pettersen 2021

Det ble litt mer fotografering i 2021 enn i 2020, men også fjoråret ble preget av Covid-19. Likevel ble det nok bilder til at jeg nok en gang har kunnet velge ut mine ti favoritter blant alle bildene jeg tok. Les mer og se bildene her. 

Klikk på bildene for å se dem i større utgave.

Og husk å lese min gjennomgang av mine ti favorittalbum som ble gitt ut i 2021

Og deretter årsoppsummeringen min.

Her er bildene:

10. Tilbake igjen
Etter at RaumaRock ikke kunne arrangeres i 2020, grunnet Covid-19, var det stor stemning da årets festival kunne gå av stabelen, nesten som normalt. DDE, som alltid drar fulle hus, var første band ut. Jeg hadde avtalt med vokalist Bjarne Brøndbo tidligere på dagen at jeg skulle få gå ut og ta dette bildet, som Lars Jones kaller «Hogne spesial», nemlig å ha bandet med jublende publikum i ryggen.

Da jeg kom ut på scenen for å ta bildet, stod jeg litt på siden, men Bjarne ropte: «Gå opp bak tromman! Da bi det beir bilde!» Og det hadde han rett i. Dette ble forsidebildet på Åndalsnes Avis neste dag.

DDE på RaumaRock

 

9. High North Hero 2020
Under High North Dialogue 2021, som jeg var med og arrangerte gjennom jobben min som kommunikasjonsrådgiver ved Nordområdesenteret på Handelshøgskolen Nord universitet, ble Felix Tschudi kåret til High North Hero for 2020.

Investoren og entreprenøren fikk prisen for sin mangeårige innsats for å bidra til å bygge opp en bærekraftig industri og forretningsliv i nordområdene. Prisen deles ut årlig og er på 50 000, og milliardæren ga pengene til kulturprosjektet Music Alchemy i Russland. For som han sa det: «Epidemien har vist at kultur er viktig for livet og velferden i Arktis.»

Jeg tok dette bildet etter at prisen var delt ut, og jeg synes det ble et kjempefint portrett av en svært sympatisk mann.

Felix Tschudi - High North Hero 2020

 

8. Sondre og Arild
Jeg har fotografert Sondre Lerche mye, spesielt på konserter, og det blir det alltid bra motiver av. Jeg var litt i tvil om hva jeg skulle velge av bilder av ham fra årets Moldejazz. Men dette bildet som jeg tok da journalistveteran, og redaktør for festivalavisen Fire Flate, Arild Rønsen intervjuet ham i baren på hotellet ble det jeg falt mest for. Et herlig øyeblikk.

Sondre Lerche og Arild Rønsen

 

7. Stretch and Rock Out
Åge Aleksandersen og Sambandet besøkte Fauske, hvor jeg bor nå, i august. Og som vanlig leverte bandet varene så det holdt, og mer til. Gitarist Skjalg Raaen er alltid et oppkomme av fett gitarspill og klassiske rockepositurer. Men denne poseringen synes jeg det står spesiell respekt av.

Skjalg Raaen

 

6. Kjærlighet
Tatt under åpningsdagen av RaumaRock i år. Er de ikke nydelige? Musikk, godt å drikke, folk, kjærlighet… følelsen av å komme sammen igjen. Folk markerte det som at det når som helst kunne forsvinne igjen. Og noen måneder senere, gjorde det nettopp det.

Kjærlighetskyss

 

5. Tricia
Jeg elsker å ta portrettbilder og band-bilder, men det har blitt litt lite av det de siste årene. Derfor var det ekstra hyggelig da Ytre Suløens Jazzensemble lurte på om jeg kunne fotografere nye bandbilder av dem under årets Moldejazz. Vokalist Tricia Boutté-Langlo gjorde akkurat det jeg elsker under slike fotosesjoner: Slapp seg løs slik at vi kunne leke litt. Og dette ble et herlig øyeblikk, fylt av latter.

Tricia Boutté-Langlo

 

4. Håkon & Marit
Avkommet og kjæresten lurte på om jeg kunne ta noen bilder av dem før de skulle på høstball på Blindern Studenthjem, hvor de bor, da jeg besøkte dem i Oslo i høst. De hadde nok sett for seg noen kjappe knips foran inngangen til festen, men som Håkon sa det: «Det er ikke noe tull når pappa setter i gang.» Så jeg dro dem rundt på området utenfor biblioteket på studenthjemmet.

Jeg ble spesielt fornøyd med dette. Unge vakre mennesker som er totalt forelsket i hverandre. Alle burde få lov til å oppleve det, i hvert fall én gang i livet. Det er herlig.

Kjærester

 

3. Jump of Pride
Knut Marius Djupvik frontet Red Hot under Moldejazz i år med pride-jakke, designet av Trude Nistad. The Voice og Stjernekamp-vinneren har jeg fotografert mange ganger, men dette bildet under mandagens konsert på årets jazzfestival ble spesielt bra.

Knut Marius Djupvik

 

2. Jeg er faen meg det beste som har skjedd deg
Det er tilnærmet umulig å ta et dårlig bilde av Marion Ravn. Og da jeg gikk gjennom årets bilder var det flere bilder som jeg har tatt av henne i år som var bra kandidater til å kommet på årets liste. Jeg falt til slutt ned på dette.

Dette er under konserten hun holdt på RaumaRock i år, og jeg synes bare det er et så fint øyeblikk. Hun koser seg like mye som publikum, og viser Marion i sitt rette element: På scenen!

Marion Ravn på RaumaRock

 

1. Aurora Hat Trick
Appen for nordlysvarsel på telefonen pep og sa klart ifra om at det nå var stor sjanse for nordlys. Men siden jeg bor i nord var det fortsatt lyst ute, selv om det var begynt å bli kveld. Men det var likevel bare april, så jeg visste at nattemørket ville komme til slutt, og det var da tanken slo ned i meg: Kanskje jeg kunne få fanget Aurora Borealis samtidig med solnedgangen?

Så jeg pakket utstyret og stakk ned på stranden som er ti minutter fra meg, og rigget meg til. Og jeg fikk rett. Nordlyset åpenbarte seg, samtidig med at solen gikk under horisonten i vest. Men det jeg ikke hadde fått med meg var at det var fullmåne også. Og den stod også i vest. Vips, et Aurora hat trick. Av og til skal man ha litt flaks også. (Bildet har blitt mitt mest viste på Flickr, tett etterfulgt av et bilde av Marion Ravn.)

Aurora Hat Trick

Du kan se hele fotoalbumet, høyoppløselig, her:
10 Best of 2021

Så hva synes du er mitt beste bildet fra 2021?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen