Mine 10 beste bilder i 2022

Fotografi
Mosaikk over Hognes favorittbilder fra 2022

Mosaikk over Hognes favorittbilder fra 2022

Det ble tatt masse, masse bilder i 2022. Og jeg har brukt en del tid på å grunne over hvilke bilder jeg likte best av de jeg tok. Og her er mine 10 favoritter av bilder jeg tok i 2022!

Klikk på bildene for å se dem i større utgave.

10. Ego med brusreklame
Ja, det er kanskje litt ego-tripp å velge ut et selvportrett. Men hovedpoenget her er den usannsynlig kule Oskar Sylte-hoodien som Trude Nistad har laget i begrenset opplag. Den kom i posten i sommer. I tillegg liker jeg den herlige tough guy-poseringen jeg gjør, med tungen i munnviken. Det ble også en fin lyssetting og solbrillene gjør dette ekstra humoristisk. Og min hoodie er kulere enn din, ass!

Selvportrett av Hogne Bø Pettersen iført Trude Nistads Oskar Sylte-hoodie9. Susanna
Av og til gjør man fine blinkskudd på konserter takket være nydelig lyssetting. Dette var et slikt øyeblikk da Hedvig Mollestad med band framførte Ekhidna under Bodø Jazz Open i februar. Trompetist Susanna Santos Silva spilte så nydelig, så nydelig. Jeg synes bildet fanget det.

Susanna Santos Silva spiller trompet i et fantastisk lys.8. Hurtigruten i frostrøyk
Jeg var på Kirkeneskonferansen den dagen Russland angrep Ukraina, og hadde dagen før hørt den russiske ambassadøren i Norge kjefte opp konferansen for ubegrunnede påstander om invasjon. Det var en trykket stemning dagen etter, og det var minus 20 grader ute. Plutselig kom Hurtigruten krypende inn gjennom frostrøyken og da tok jeg dette helt spontant. Bildet er et av mine mest viste på flickr i år.

Hurtigruten i frostrøyk utenfor Kirkenes7. Dains me Mæ
Rebecca Sundal ble invitert opp på scenen for å danse med Åge Aleksandersen på RaumaRock da han framførte Dains Me Mæ. Jeg var tilfeldigvis på scenen da det skjedde (ok, ikke tilfeldig, jeg hadde ventet på øyeblikket og lobbyerte for å komme meg bak) og det ble et fint øyeblikk. Managementet tok kontakt i ettertid og lurte på om de kunne få bruke bildet.

Rebecca Sundal ble dratt opp på scena og fikk danse med Åge Aleksandersen under Åge og Sambandets konsert på RaumaRock. 6. Knut Marius
Dette er fankern meg andre år på rad jeg velger et bilde av Knut Marius Djupvik mens han fronter Red Hot. Denne gangen var det på RaumaRock, og jeg hadde nok en gang sneket meg på scenen. Knut Marius er bare en glimrende frontmann, noe dette bildet viser.

Knut Marius Djupvik fronter Red Hot på RaumaRock og står i en perfekt rockepositur på scenen5. Anniken
Jeg har fotografert utenriksminister Anniken Huitfeldt flere ganger i år. Men akkurat dette bildet som jeg tok mens hun ble intervjuet av Romsdals Budstikke, etter at hun hadde åpnet Moldejazz, synes jeg ble veldig fint. Da jeg møtte henne noen uker senere sa hun at likte det veldig godt.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt blir intervjuet av Romsdals Budstikke, og gestikulerer mens hun smiler fint. 4. Sigrid
For en artist hun er! Både på plate og på konsert er hun helt fremragende. Og det er en fest å fotografere henne, noe jeg gjorde på hele fire konserter i år. Men dette, på den aller første av årets konserter, er min favoritt. Hun holdt releasekonsert i Oslo Spektrum(!) for andrealbumet.

Sigrid kaster på håret så det flyr i luften som en vifte bak henne på scenen på Spektrum under konsert i Oslo i mai 2022.3. Den animerte danser
Åpningen av vinterfestivalen Barents Spektakel fant sted under Kirkeneskonferansen, dagen før invasjonen av Ukraina. Showet var et fantastisk skue av musikk, dans, og animasjoner som ble vist på kirkeveggen bak danser Karianne Andreassen. Timingen mellom dansingen og animasjonene  var utrolig. Jeg holdt på å fryse av meg fingrene da jeg tok disse bildene. Men det var verdt det!

Åpningen av Barents Spektakel 2022. Danserinne Karianne Andreassen ser ut som hun drar en animasjon bortover veggen, mens hun danser intenst.2. Speed King
Röyksopp spilte både på Moldejazz og Parkenfestivalen i Bodø i år. Førstnevnte konsert var fredag 22. juli, samme dag og dato som de egentlig skulle spilt under Moldejazz i 2011… Men det var da de spilte i kveldsmørket på Parkenfestivalen at lysshowet deres virkelig kom til sin rett. Dette ble nesten mitt favorittibilde av alle de jeg har tatt i år, og har vært bakgrunnsbilde på mobil og PC.

Röyksopp på scenen med gedigent laser- og lysshow og masse dansere. 1. Hjemkomst
– Ane, kan jeg få kommet på scenen og ta bilde av deg når du takker publikum etter konserten i kveld?
– Ja! Så klart!

Omtrent sånn gikk samtalen mellom Ane Brun og meg tidligere denne dagen. Hun spilte konsert under Moldejazz, på Romsdalsmuseet rett nedenfor barndomshjemmet. Det var en nydelig konsert, og publikum åpnet armene og hjertene for Ane denne kvelden. Da Ane var på vei ut av scenen stod jeg bak trommesettet og ropte på henne.

– Åja! Det var sant, sa hun. Og løp bort til scenekanten igjen og veivet i takt med låten som ble spilt over anlegget. Og så gjorde hun den perfekte posituren og snudde seg og så på meg. I det øyeblikket jeg tok bildet visste jeg at årets blinkskudd var i boks!

Da vi kom av scenen og jeg skulle takke for at jeg fikk lov til dette gratulerte i stedet hun meg med Molderosen. Be still my beating heart!

Ane Brun på scenen på Romsdalsmuseet under Moldejazz 2022. Hun står og tar imot jubelen fra publikum på Rosmdalsmuseet etter endt konsert. Hun lener seg bakover og ser skrått bak inn i kamera.Riktig godt og nytt fotoår, folkens!

Se alle bildene høyoppløselig i dette albumet:

Best of 2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen