Mine 10 beste bilder i 2023

Fotografi
Dagny sparker foten høyt opp i været på scenen.

Det ble som vanlig tatt tusenvis av bilder på konserter, konferanser, fjellturer, bryllup og andre oppdrag. Her er mine ti favorittbilder som jeg tok i 2023. Godt nyttår til alle venner, kontakter og følgere!

Finneidcoopen Boggie og Bluesband

Bandbilde av en gjeng mennesker som sitter ved et bord i en amerikansk dinerBand-bilde for Finneid Coopen Boogie og Blues, tatt på Orlando, en amerikansk diner, på Fauske. Jeg gikk litt for Sopranos – Annie Liebowitz-looken her.

Susanne & Håkon

Brudepar som står på en stein i havet. Det er gråvær bak dem, og sløret hennes blåser ut til siden.

Bryllupsfoto tatt i Valnesfjord utenfor Fauske. Idet vinden tok tak i sløret hennes og jeg knipset, visste jeg der og da at jeg hadde fått akkurat DET bildet, som jeg var ute etter. Resten av dagen gikk som en lek.

High North Dialogue 2023

En smilende dame håndhilser på en annen dame på en konferanse.

Dette er akkurat det High North Dialogue-konferansen handler om: Dialog, kontakt og nettverk. Rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet hilser på den canadiske ambassadøren til Norge. Jeg var med og arrangerte tre HND-konferanser.

Samara Joy

En smilende kvinne står på scenen med øynene lukket. Hun nyter tydelig musikken.

Samara Joy på Moldejazz. Dette bildet ble lagt ut på forsiden av flickrs hjemmeside, og fikk nesten ti tusen visninger og hundrevis med likes. Et av mine beste portretter, og det ble tatt midt i tredje låt.

TORA

En dame i bevegelse på scenen. Hun kaster håret bakover, mens hun tydeligvis danser framover.

Tora Dahle Aagaard er bare rå på scenen, både som gitarist, vokalist og show-dame. Her i aksjon i Alexandraparken i Molde under Moldejazz.

The Gang

En gjeng med musikere går mot fotografen. Ingen ser på fotografen. Noen ser alvorlige ut, mens damen ute til høyre smiler og ser på de andre.

Di Derre på vei på scenen på Romsdalsmuseet, hvor 8000 publikummere, og et symfoniorkester, ventet på dem. Jeg liker dette bildet. Det er som å se en scene fra en Tarantino-film hvor gjengen kommer gående i sakte film. Spenning og glede er i luften, og kanskje litt nervøsitet?

Dagny
Dagny på scenen på Parkenfestivalen. Hun sparker høyt i luften med den ene foten, helt framme på scenen.

Det var kjempegøy å fotografere Dagny på Parkenfestivalen i sommer. Hun eier scenen. Dette ble et blinkskudd.

Toppgrottetur
Vi står ved en grotteinngang og ser ut av grotten, som lager en sirkel av en omkrets rundt skogen og himmelen utenfor. I bakgrunnen ser vi en foss.
Jeg vant Ti på Topp Fauske sin fotokonkurranse i år. Bildet er tatt mens jeg står inne i hulen Okshola, som var et av de 16 turmålene i år. Du kan lese om turen her.

Skyrim på ekte
Elv som renner i bred bergsprekk mellom to høye fjellkanter og mot en dal som er opplyst av sol og blå himmel.Jeg bare elsket denne passasjen som elven har gravd ut, med utsikt ned mot Fauske. dette var på en av mine mange fjellturer i sommer, hvor jeg var på vei opp til Rautind i Sulitjelma. Du kan lese om den turen her.

Panorama av midnattssol
Midnattssolpanorama over fjell og hav.

Panoramabilde, satt sammen av sju bilder, med utsikt fra Straumklumpen i Sørfold kommune. Vi ser her mot Bodø og Lofoten. Jeg tok turen opp i 23-tiden en fredagskveld i juni, og bildene ble tatt fem minutter over midnatt. Vi har midnattsol i Salten, men vi ser den ikke på grunn av fjellene. Men kommer du deg opp i høyden kan du se den i all sin skjønnhet. Jeg var hjemme halv tre på morgenen, men dette bildet gjorde det verdt det.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen