Mine 10 beste Jahn Teigen-minner

Musikk Nostalgi

Jahn Teigen

Jahn Teigen døde i dag. Selv om jeg ikke var den største fan-en av ham som soloartist er han en av de virkelig store i norsk musikk-, humor- og kulturhistorie. Han var alltid hyggelig å intervjue også. Her er mine 10 beste Jahn Teigen-minner.

1) Da jeg gjorde mitt tredje intervju med ham satt vi litt offentlig og vi ble til stadighet avbrutt av folk som ville si hei. Teigen var hyggelig og snakket med samtlige. Da jeg spurte ham om det ikke var plagsomt, sa han: «Det er de som har sørget for at jeg har hatt en karriere i 40 år.»

2) Da han ga meg forklaringen på 80-tallets (om ikke tidenes) største norske kjendisekteksap: «Anita har -8 på ene øyet og -4 på det andre» (hun har i ettertid bekreftet at hun ER sterkt nærsynt)

3) Da hele klassen gikk og sang Do-Re-Mi på klassetur så lenge at vår ellers sindige lærerinne ba oss holde kjeft

4) Første gang jeg hørte Teigens beste låt, «Bli bra igjen,» og skjønte at også norske artister skrev poplåter av ypperste merke. Men herregud så bra den er da!

5) Da jeg ble introdusert for Popol Vuh på tidlig 90-tall, siden jeg da hadde begynt å høre på Yes, Genesis, King Crimson og den slags. Alle andre norske band fra den tiden på 70-tallet er sengevætere i forhold (ja, jeg ser blant annet på dere, oppskrytte oppskrytte Saft!)

6) Prima Vera, som var mine største humorhelter, ved siden av KLM.

7) Da Herodes Falsk fortalte meg om da de etter fem avslag på søknad om støtte til en film om Olav den Hellige fulgte Teigens ide om at de skulle søke på nynorsk, og at filmen skulle lages på nynorsk, fordi ALT på nynorsk fikk støtte. Pengestøtten kom, og filmen ble kalt «Soga om Olav den heilage»

8) Da jeg så ham som bøddel da han sang Which Witch med Dollie de Luxe. FOR en vokalist

9) Mil etter mil da jeg var fem år gammel.

10) Da noen fortalte meg følgende historie om Teigen: «I ca 2002 var en kompis ute på Aker brygge, og slang noen artige kommentarer mot Jahn Teigen som satt alene. Teigen kom bort og var sporty. Han spanderte til og med drinker, flere runder. Men plutselig forsvant Teigen, og gruppa satt igjen med en forvokst barregning.»

Nå skal jeg sette på Popol Vuh, ispedd litt Instamatikk, Prima Vera og Bli bra igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen