NAEON TEARDROPS – TESTIMONY

Musikk
Stillbilde fra musikkvideo med NAEON TEARDROPS

Omslaget til albumet TESTIMONY av NAEN TEARDROPS

Norsk veteran med overraskende synthpop-prosjekt som sitter.

Jeg kunne introdusert deg for NAEON TEARDROPS (web-siden vår håndterer ikke de rare tegnene bandnavnet skal skrives med) som om det var en debuterende artist. Dette er tross alt det første albumet som gis ut under det navnet. Men det ville ikke vært riktig. For Per Martinsen, som står bak prosjektet, er en veteran på den norske elektronika-scenen. De fleste med en over snittet interesse for norsk elektronika (og som er over en viss snittalder) har hørt om Mental Overdrive og/eller duoen han har med sin kone Aggie Frost, kalt Frost.

Som for mange andre norske elektronika-folk startet det hele i Tromsø. Flere av de som kommer fra den byen som begynte å sysle utover 90-tallet har løftet fram Martinsen som en mentor og et forbilde i intervjuer med meg. Og han har jobbet for og med en rekke store selskap og artister.

Med NAEON TEARDROPS dykker Martinsen inn i synthpop og futurepop. Musikken har visstnok utspring fra hans fiktive selvbiografi, «Pyramids On The Moon». I denne tredelte fortellingen forestiller han seg tre forskjellige livsveier, hvert med sitt eget musikalske alias. Og han synger!

Les hele anmeldelsen på Musikknyheter.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen