Neon Ion: – Jeg har vokst mye som låtskriver

Journalistikk Musikk
Neon Iion - Natalie Sandtorv, synger inn i mikrofonen under Moldejazz. Hun er fotografert fra siden og er badet i lilla lys

Pressebilde av Natalie Sandtorv som med oransje bakgrunn ser ned og inn i kamera.

Natalie Sandtorv sier at hun på sitt nye album kommer raskere til poenget.

Natalie Sandtorv omskapte seg fra hardcore jazzmusiker som drev på med noise til elektropop med undertoner av jazz og r’n’b med prosjektet Neon Ion i 2020. Platen Heart Echoes stod som en påle i pandemiåret. Nå er oppfølgeren Mood Cosmic ute, og det viser en artist som fortsatt leter etter den ultimate stien mellom jazz og sofistikert pop. Vi snakket med Natalie om arbeidet på platen, som egentlig ikke var planlagt.

Ble plate på grunn av pandemien

Albumet kom ut i midten av september, og Natalie er kjempefornøyd med mottakelsen.

– Det har vært over all forventning. I tillegg til positive anmeldelser, så har det også vært mange anmeldelser denne gangen. Jeg hadde et håp om én anmeldelse, nemlig at Audun Vinger skulle skrive om den igjen i Dagens Næringsliv, og det var det.

– Betyr det at all jobbingen de siste årene har begynt å gi resultat?

– Ja, jeg føler virkelig det. Dette var mer enn jeg kunne håpet på. Så det betyr at noen følger med på det jeg holder på med, så det er nok et resultat av alt arbeidet man har gjort. Det er veldig kult at folk gir det jeg har holdt på med tid, plass og oppmerksomhet.

– Jeg har skjønt det slik at dette ikke var et helt planlagt album?

– Det stemmer. Jeg hadde ikke noe lyst til å lage noen plate, for jeg ville turnère med Heart Echoes, som jeg hadde brukt veldig lang tid på. Og jeg tenkte at jeg ville være i den boblen litt lenger og dra ut for å holde konserter med materialet fra den platen. Men så kom pandemien. Da var det ikke så mye annet å gjøre enn å være i studio og lage musikk. Og det var jo kjempegøy. Ofte planlegger man jo både skrivingen og innspillingen lang tid i forveien, før man setter i gang. Denne gangen var det mer som «åja, det er et nytt album jeg holder på med nå»!

– Når innså du at dette var en ny plate?

– Det var et stykke uti prosessen. Jeg hadde laget en del nye låter med Ivan Blomqvist og så skjønte jeg at det var slik jeg ønsket at det neste albumet skulle låte. Så etter å ha laget fire låter så bestemte vi oss for å lage et album.

Les resten av intervjuet på Musikknyheter.no!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen