– Nesten så musikken ikke teller mer

Musikk
Mats Nerli står på scenen med Nerli There i pøsende regnvær. Han spiller gitar med øynene lukket og smiler.

Bandbilde av Nerli There. De sitter i en sofa, med logoen bak seg.

Nerli There har i stedet for TikTok opparbeidet seg et solid rykte med konserter.

Det kommer ut nesten hundrevis av norske utgivelser i uken. Band, artister og management er frustrerte over at det er så vanskelig å få oppmerksomhet i media, selv for godt etablere artister.

Mats Nerli fra Istad utenfor Molde leder bandet Nerli There og er også soloartist. Han merker godt hver gang de gir ut plate, som nå i september da Nerli There kom ut med The Beast Within, hvor vanskelig det er å nå ut.

– Den største utfordringen er at det er ekstremt mange om beinet. Og så har du fullt av såkalte «coaches» som sier at i tiden før man skal gi ut ny plate er det viktig å promotere seg i små doser. Man skal ha 15 sekunder teaser her og en 30 sekunders teaser der. TikTok er det nye nå. Det er nesten som at det ikke er musikken som teller lengre, men hvor og hvordan du promoterer deg. Dette er et ukjent landskap for mange, også for oss, som ikke har vært vant til å ikke fokusere så mye på den biten.

Må levere live

Han sier at han og bandet er av den gamle skolen som bygger seg med å spille konserter og turnere. Nerli There har et godt rykte på seg som liveband.

– Å levere på konsert tror jeg er viktigere i dag enn noen gang. Jeg har et inntrykk at det er mange som ikke spiller så mye live av nyere artister. Det har dessverre blitt færre arrangører og plasser spille på de siste årene. Dette er en utfordring for et band som oss. Denne trenden begynte allerede før pandemien, og den ble bare forsterket av det.

Les hele intervjuet på Musikknyheter.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen