November- og desember-musikk

Musikk
Wig Wam

Omslaget til singelen Corner med Wait What

Jeg får tilsendt 5-10 e-poster om dagen med forespørsler fra artister og management om jeg kan skrive om musikk de har gitt ut. Så jeg har nå bestemt meg for å velge ut det jeg liker best av det jeg rekker å høre på av det jeg får tilsendt og skrive litt om det. Vi har nå kommet til årets to siste måneder som jeg samlet under ett fordi 99% av det som kom inn var dølle julelåter.

Anna Soleil – Forever
Omslag til singelen It's You av Anna SoleilAnna Soleil (Anna Solnørdal) er en 25 år gammel artist, produsent og låtkskriver fra Asker. Hun kaller musikken sin art-pop og omtalte første låten fra denne EP-en i september.

De tre andre låtene på EP-en er like spennende og nydelige. Beauty of Love er en utrolig stemningsfull med et lydbilde som går fra stor klang til neddempet og nær sang, med en vakker stemme som er full av vibrato.

Tittelkuttet er som å høre en oppdatert Enya med lag på lag av vokal i form av en nydelig melodi, før vi går over i en mer eksperimentell retning med elektroniske lyder og baklengs instrumentering. På Wait For Us er vi en vill blanding av Ane Brun og Röyksopp i sine mest ambiente øyeblikk, samtidig som Anna synger og korer på en måte som gjør at hun er totalt sin egen greie. Liker!

Inge Bremnes – Kor e du
Omslaget til singelen Kor e du med Inge BremnesMusiker, komponist og gitarist for Halvdan Sivertsen, Terje Nohr, har skrevet mye musikk. Inge Bremnes syntes litt for lite av det har blitt løftet fram og tok derfor tak i denne låten og lagde sin egen versjon av den.

Inge valgte å spille inn da han i 2015 ble forespurt om å lage musikk til en dokumentarfilm. Låten ble ikke med i prosjektet, men noen år senere sang han den på Beat for Beat. Den fremføringen gjorde så inntrykk han jevnlig får forespørsler om å spille den, og, ikke minst, gi den ut.

Og det er jeg glad for, for dette er en særdeles vakker tolkning. Og Inge synger den så fiiiint!

El Caco – The Taste of Wine
Omslag til singelen The Taste of Wine av El CacoAhhh! Det er så herlig at når noen lager strålende rock med riff, refreng og skikkelig driv. Inspirasjonskildene er mange, det er tydelig, men tankene mine går mest til Muse sine mest hardtslående øyeblikk. Og El Caco fortjener minst like stor oppmerksomhet med denne.

El Caco består av Øyvind Osa på vokal og bass, Fredrik Wallumrød på trommer og Anders Gjesti på gitar.

Wait What – Corner
Omslaget til singelen Corner med Wait WhatEt skikkelig tøft driv og rytme driver denne låten, som høres ut som noe jeg kunne spilt på radio da jeg jobbet på hyperkommersiell radiostasjon på 90-tallet.

Den norske trioen består av Robin Tonjeson Howard (vokalist, låtskriver og produsent), Nickolai Lerpold Larsen (produsent, lydtekniker og låtskriver) og Jon Dürbeck Johannessen (multi-instrumentalist, lydtekniker, produsent, låtskriver og komponist).

Dette er deres andre single og den er en solid utvikling fra første single Close to Cool, som var langt fra så fengende som dette. Den var litt for nært flinkis-musikk ala funk og soul. Da anbefaler jeg heller denne. På repeat!

Wig Wam – Out of the Dark
Omslaget til singelen Wig Wam - Out of the DarkEtter å ha mistet både agent og bookingbyrå var Wig Wam etter noen år med oppmerksomhet på 00-tallet i ferd med å bli et helt avsluttet kapittel. Så skjedde noe: Do Ya Wanna Taste It ble brukt som tittellåt for HBO Max-serien Peacemaker. På få måneder ble den 13 år gamle låten, skrevet av bandets gitarist Trond Holter og vokalist Åge Sten Nilsen, streamet over 24 millioner ganger, og åpnet dørene til et nytt publikum i store deler av verden.

Så ut av mørket kommer nå vokalist Åge Sten Nilsen & co. med et helt nytt album, og denne singelen er første smakebit. Jeg er en gammel sucker for god gammeldags 80-talls heavy, og da er dette midt i blinken. Om du ikke liker dette er du en surpomp og en stølling. Vi andre kan headbange og synge med.

Puh! Vi får se om jeg klarer å holde ut og også gjøre dette for hver måned neste år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen