Ola Kvernberg – Steamdome III: Beyond the End

Musikk
Omslaget til Ola Kvernbergs album Steamdome III

Dampmaskinen raser videre. Og takk og pris for det! Det er som filmmusikk som ikke trenger noen film for å fungere.

De som har savnet at Ola Kvernberg spiller fele vil bli glade for åpningssporet The Purple Jack – Overture på albumet Steamdome III: Beyond the End som Ola kommer ut med nå. Det første halve minuttet er det kun Ola og fela hans, som jeg en gang i tiden så ham stå og spille på som gatemusiker i Molde sentrum under Moldejazz, som høres. Han har kommet langt siden den gang.

Så langt har han kommet at han på del tre av sitt storverk Steamdome har med seg et komplett orkester. Femti sekunder uti åpningen er nemlig hele Trondheim symfoniorkester med. Etter en nydelig ouverture går vi med full fart rett inn The Purple Jack – Reviver. Siden dette er tross alt Steamdome er det et lass med perkusjon som nå drar deg med på en heftig reise. Men det er merkbart mindre av trommer og slagverk her, enn på de foregående albumene. Det hele blir en slags blanding av klassisk klassisk og nymoderne klassisk, som til slutt sniker deg over i The Purple Jack – Rallartando, hvor vi også får en dæsj ELO fra Eldorado-tiden.

Og det er tydelig at Ola har tatt med seg erfaringene fra all film- og tv-musikk han har gjort de siste ti årene over i Steamdome. For dette er særdeles orkestral og filmatisk musikk på en helt annen måte enn på de to forrige Steamdome-albumene, hvor perkusjonen var mer i fokus.

Les hele anmeldelsen hos Musikknyheter.no!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen