OMD – Bauhaus Staircase

Musikk
Albumomslaget til Bauhaus Staircase av OMD

OMD gjør som de har lyst og markerer sitt 45-årsjubileum på ypperste måte.

“All the world needs is art and passion… I see the future in yesterday,”synger Andy McCluskey på Bauhaus Staircase, åpnings- og tittellåten på Orchestral Maneuvers In The Darks 14. album, deres fjerde platen siden co-grunnlegger Paul Humphreys ble med igjen i OMD i 2007. Akkompagnert av en knallsterk synth-linje, er det en tekst som oppsummerer denne gruppens knallsterke bidrag til elektronisk popmusikk gjennom mer enn fire tiår. Og siden McCluskey har sagt at dette er siste album med nytt materiale er det en passende måte å gi stafettpinnen videre til neste generasjon på.

Skjønt, pop og pop. OMD kunne til tider være svært abstrakte, og den omtalte tittellåten er intet unntak, i så måte. Da er neste låt, Anthropocene noe helt annet, for der er vi over i et landskap av fengende danse- og popmusikk.

Dens nære slektning, Evolution Of Species, tar opp den musikalske tråden. Men med teksten «Death / Mutation / Birth/ Generation after generation» – har den også en mer illevarslende stil over seg.

Og slik går det slag i slag. For med Bauhaus Staircase viser duoen frem det de kan best: Klassiske pophooks med til tider abstrakte og dystre tekster.

Les hele anmeldelsen hos Musikknyheter.no!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen