Röyksopp – Profound Mysteries

Musikk
Bilde av den norske elektronika-duoen Röyksopp fotografert av Stian Andersen. De står et mørkt studio og lite lys treffer dem, der de har på seg hatt og hettegenser.

Omslaget til Röyksopps album Profound Mysteries

Alt er som før med Brundtland og Berge, og takk for det!

Det er sju og et halvt år siden jeg skrev følgende i min anmeldelse av det som da skulle være Röyksopp sitt siste album noensinne: «Mye har vært sagt om albumets død og mye har vært skrevet om Röyksopps motiver ved å si at dette er det siste hele albumet de skal lage, men jeg skal kun ta for meg det musikalske her.»

Og det skal jeg gjøre med det flunkende nye albumet som de nå har gitt ut, til tross for annonseringen av det forrige som det siste. Svein Berge og Thorbjørn Brundtland har i årene som har gått ikke vært på latsiden. Intromelodien og jinglene til Dagsrevyen er bare noe av det de kan sette på CV-en. I tillegg har de laget musikk til teater, samlet uutgitte spor på et album, vært med på et Star Wars-prosjekt og har også gjort krumspring på sosiale medier som man før i tiden ville kalt for «multimediaprosjekt».

Og det er det Profound Mysteries er. Albumet har utgivelse i dag, med en stor markering på YouTube i kveld. Likevel har flere av låtene, og ikke bare opplagte single-låter, blitt gitt ut månedlig siden januar, akkompagnert av merkelige musikkvideoer som er en del av konseptet. Mer vil bli avslørt i kveld.

Men det var det musikalske: Det du får er Röyksopp. Du hører med en gang det er dem, og det virker ikke som om den anmassende elektronikaen som lages for tiden er registrert på radaren deres. Det er chill så det holder, med masse varm analog-klingende synth og sensuell kvinnelig vokal. Bak rytmene og lydteppene ligger det elektronisk bobling og spraking. Alt er ved det gamle, altså.

Les hele anmeldelsen på Musikknyheter!

 

One thought on “Röyksopp – Profound Mysteries

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen