Röyksopp – Profound Mysteries II

Musikk
Röyksopp med synthoppsett og laserlys på scenen på Moldejazz

Albumomslaget til Profound Mysteries II av Röyksopp som er en abstrakt skulptur laget digitalt.

Tilbake til fortiden med de norske elektronika-veteranene.

Etter sju års stillhet på albumfronten (med unntak av samlingen The Lost Tapes) kom Röyksopp tilbake med et knallsterkt album i vår, kalt Profound Mysteries. Nå er Profound Mysteries II her og tar opp tråden der vol 1 endte.

Profound Mysteries er ikke bare et plateprosjekt, det er også et kunstprosjekt med video, web-sider, gjemte CD-er som fans kan finne og forseggjorte kostymer. Men musikken er og blir det viktigste, og Profound Mysteries 1 og 2 (og det ryktes om at det under lanseringen i kveld vil bli annonsert et vol 3) inneholder musikk som ble påbegynt allerede på 90-tallet da de satt på gutterommene i Tromsø. Ved hjelp av MIDI-data har de klart å hente fram musikken igjen, og oppdatert dem til typisk Röyksopp-sound.

Det siste visste jeg ikke før etter at jeg hadde hørt platen flere ganger, men første gang jeg hørte låten Control sa jeg høyt til meg selv: Dette høres ut som 90-tallet ala Adamski, Seal og Robyn S (You Got To Show Me Love). Mer i still enn melodi, men hør på bassgangen som er hovedelementet i låten og fortell meg at du ikke er enig.

Les hele anmeldelsen på Musikknyheter!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen