Sigrid – How to Let Go

Musikk
Sigrid står på scenen på Terminalen i Ålesund og synger. Hun holder venstre hånd opp og den andre bak, mens hun lukker øynene og synger rett inn i mikrofonen. Scenen er badet i lilla lis, som reflekteres av den hvite t-skjorten hennes

Plateomslaget til Sigrids andre album, How to Let Go. Hun står på taket på en bil, med lukkede øyne, iført en rød kjole. Bilen er parkert på et jorde, og vi ser fjell i bakgrunnen.

Den sunnmørske popartisten viser at det andre albumet ikke behøver å være vanskelig likevel.

Så var vi her da, på det såkalt vanskelige andrealbumet. Min første reaksjon var – Virkelig? Bare andre album?

For Sigrid har vært i rampelyset og vinden så mye at det er lett å glemme at så langt har hun gitt ut to EP-er og ett album. Det føles bare som så mye mer. Det hun har gitt ut har vært popmusikk av ypperste merke så langt, og singel-dryppene som har ledet opp mot How to Let Go har vært svært lovende, de også.

Albumet handler om det å bli voksen, kjærlighet så klart og om å være fornøyd med og akseptere seg selv. Tekstene later til å være personlige, men jeg vet ikke. Hun har uansett vært åpen på at hun føler at hun er på et veldig bra sted i livet, og det gir dette albumet virkelig inntrykk av. Det er også artig å se en klar musikalsk utvikling for sunnmøringen.

Sigrid har også vokst som vokalist, noen hun viser til fulle på flere av de mer rolige låtene. Men dessverre går hun i fellen som alt for mange, spesielt kvinnelige, vokalister gjør: Det synges mye. Veldig mye. Det gjør at en i utgangspunktet utrolig fin låt som Last to Know, hvor det bare er hun og et piano, kan bli litt enerverende dersom man ikke er i humør for en sånn type låt.

Les hele anmeldelsen på Musikknyheter.no!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen