Slik løser du det om IBM Connections-plugin i Outlook bare går i grått

Connections IBM

I går oppgraderte jeg Office 2016 på PC-en min manuelt. Dette fordi jeg har endret på mitt Office 365-abonnement og byttet til en betalingsplan som gir meg tilgang til enda flere applikasjoner. Som Teams og Skype for Business. Problemet er at oppgraderingen førte til at IBM Connections plugin for Outlook sluttet å fungere. Men takket være IBM klarte jeg å fikse det. Slik kan du også fikse det, helt selv.

Etter å ha oppgradert Office, oppdaget jeg at IBM Connections plugin i høyre sidelinjepanel hadde gått fullstendig i grått. Jeg kunne ikke jobbe opp mot noen av mine IBM Connections-steder, verken i skyen eller lokale installasjoner:

Plugin error

 

Etter å ha spurt om hjelp i IBM Champions-kanalene i IBM Watson Workspace, fikk jeg vite at andre også hadde fått dette problemet etter siste Office-oppgradering. Så da begynte jeg å google for å se om dette var et generelt problem med COM-plugins, eller om det var en kjent feil med utvidelser som er installert i Outlook.

Til slutt kontaktet jeg IBM support, og  i løpet av mindre enn en arbeidsdag klarte de å finne ut av problemet. Det kommer av en endring Microsoft har gjort rundt dynamisk DPI-management.

Her er løsningen som fikser dette for deg:

  1. I Outlook, klikk på Fil
  2. Klikk deretter på Innstillinger (kan også hete Alternativer)
  3. Sørg for at du står på arkfanen for generelle innstillinger:
  4. Under Brukergrensesnitt, klikk på radioknappen Optimaliser for kompatibilitet:
    Plugin settings
  5. Start Outlook på nytt

(Beklager om ikke alle menyvalgene jeg beskriver over er helt riktige, samt engelsk skjermbilde, men min Outlook er på engelsk)

Du kan også gå i registry å endre på verdien beskrevet under her for å fikse det. Harmon (IBM-partneren som utvikler Outlook-plugin) holder på å undersøke andre muligheter for å fikse dette for neste utgave av plugin. For eksempel en annen måte å omgå det på, eller at følgende registry-nøkkel blir satt:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\Options]
“RenderForMonitorDpi”=dword:00000000

Var dette tipset nyttig? Har du noen andre kommentarer? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen