Slik sjekker du om en epost fra Facebook virkelig kom fra Facebook

Facebook Sosiale Medier

Epost fra Facebook

Av og til kan man bli for mistenksom når man får e-post om at det foregår merkelige ting på en konto du har på en tjeneste på nettet. Jeg trodde en e-post fra Facebook var falsk, men det var den ikke. Slik kan du se om en e-post fra Facebook er ekte eller ikke!

Jeg fikk i kveld to e-poster fra Facebook om at noen hadde forsøkt å logge seg inn på kontoen min, men ikke lykkes. Facebook lurte på om dette var meg. Siden jeg har tofaktorautentisering ville et slikt forsøk uansett ikke ha lykkes, men jeg ble litt nysgjerrig på e-postene.

Den fulle meldingen jeg fikk kan du se bildet over. Som du ser er det en knapp der hvor det står at jeg kan logge inn ved å klikke på den. Det, kombinert med det faktum at e-posten var sendt fra domenet facebookmail.com gjorde at jeg var overbevist om at dette var et forsøk på å få meg til å klikke meg inn på en skummel nettside.

Jeg googlet meldingen og fant ut at det var mange som opp gjennom årene har mottatt slike eposter, og at de genuint var fra Facebook. Dette overbeviste meg fortsatt ikke, men så kom jeg på en ting: Facebook lister opp alle e-poster de har sendt til deg. Det ville derfor være lett for meg å gå inn og sjekke om e-postene var sendt fra Facebook eller ikke.

Og nå skal jeg lære deg hvordan du kan sjekke dette, dersom du skulle motta e-poster fra Facebook du ikke er sikker på om er ekte.

 1. Trykk på nedtrekkspilen til høyre for spørsmålstegnet oppe til høyre på Facebook og velg Innstillinger:
  Innstillinger
  .
 2. Velg Sikkerhet og innlogging i menyen ute til venstre:
  Sikkerhet og innlogging
  .
 3. Du får nå en rekke valg i feltet til høyre rundt dette med sikkerhet. Gå helt nederst i dette feltet til du finner Se nylige e-poster fra Facebook:
  Nylige eposter fra Facebook
  .
 4. Klikk på knappen Vis. Du får nå listet opp eposter du har mottatt fra Facebook:
  Liste over e-poster
  .
 5. I denne listen kunne jeg nå se jo, Facebook hadde sendt meg epost med varsel om at noen forsøkte å logge seg inn på kontoen min! Yikes!

Du kan også se andre e-poster som Facebook har sendt ved å klikke på ANDRE E-POSTER som står over listen over e-poster.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen