Slik søker du på Facebook

Facebook Sosiale Medier

Kari Bremnes

Et av de spørsmålene jeg har fått mest er hvordan man kan finne tilbake til ting på Facebook. Ting strømmer fort forbi, og dersom du ikke lagrer noe for å se på det senere, kan ting forsvinne. Eller kanskje du vil søke fram noe du selv postet en gang i tiden? Så enkelt søker du på Facebook.

Husk at du kan klikke på bildene får å se dem i full størrelse

 1. Gå til søkefeltet oppe i toppen på Facebook:
  Søkefelt
  .
 2. I dette eksemplet vet jeg at jeg vil finne et bilde jeg har postet av  Kari Bremnes. Så da skriver jeg Kari Bremnes i søkefeltet:
  Kari Bremnes
  .
 3. Så trykker jeg Enter-tasten (eller forstørrelsesglasset til høyre for søkefeltet), og søkeresultatet kommer opp:
  Kari Bremnes søkeresultat
  .
 4. Søkeresultatet viser alt den finner om Kari Bremnes (som Facebooks algoritmer mener er mest aktuelt for meg). Men jeg skulle jo finne et bilde som jeg hadde postet. Jeg går derfor i filtreringsmenyen til venstre og klikker på Innlegg fra Du:
  Filtreringsmeny
  .
 5. Nå vil søkeresultatet kun vise postinger jeg har gjort, hvor teksten Kari Bremnes forekommer. Jeg vil da kunne enkelt bla meg nedover, til jeg finner bildet (i dette tilfellet havnet det på toppen med en gang jeg valgte Du):
  Filtrert søkeresultat
  .

Verre er det ikke  søke på Facebook.

Vil du ha et eksempel til? La oss si at du har hørt rykter om at det skal være konsert med Bon Jovi i Norge Da går du til søkefeltet og søker slik:

Bon Jovi-søk

 

Søkeresultatet kommer opp:

Bon Jovi - søkeresultat

 

Over søkeresultatet har du en meny som gjør at du kan sortere på kategorier av postinger. I dette tilfellet skulle vi søke etter en konsert. Klikk derfor på Arrangementer i denne menyen:

Arrangementer

 

Vips fant du kjapt ut at ja, Bon Jovi skal spille i Norge.

Og ser du filtreringsmenyen ute til venstre? Her kan du til og med filtrere søket på ting som er populært blant dine FB-venner, på sted og på dato.

Dersom du ville søke etter en gruppe på Facebook kunne du klikket på Grupper i kategorimenyen over søkeresultatet. Du skjønner sikkert logikken nå.

Søk i Facebook er et veldig kraftig og bra verktøy, som folk bruker alt for lite. Så sett i gang!

Hva synes du om dette tipset? Er det noe jeg burde ha tatt med? Var det nyttig? Idiotisk? Legg igjen kommentar nedenfor!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen