Slik tok jeg hevn over avistyven

Personlig

Printer toner

Etter å ha opplevd at avisen min ble stjålet hver eneste morgen i flere uker, til tross for at tyven ble konfrontert og tatt på fersken, bestemte jeg meg for å ta en fryktelig hevn. Dette var det jeg gjorde.

I tiden rett før jul ble det spredt en video av en person som installerte en glitterbombe i pakker som ble satt på trappen til folk, slik at det så ut som at noen hadde fått levert en pakke med UPS (eller PostNord her i Norge). Det har blitt en greie at tyver kjører rundt i nabolag og stjeler med seg slike pakker, og dette var han lei av.

Han hadde montert kamera som filmet tyveriene, og det var også kamera i pakken, slik at når bomben gikk av og fylte bilene med glitterstøv, kunne han poste en morsom video av tyvenes reaksjon.

Det er en veldig god ide, men som forventet ble det hele avslørt som en bløff.

Det hele minner meg om da jeg bodde i en oppgang som jeg delte med fem andre leiligheter, og en periode opplevde at da jeg skulle hente avisen om morgenen, så var den borte. Dette gjentok seg, og etter flere klager til avisen, hvorpå de sverget at den skulle være levert, skjønte jeg at noen i oppgangen stjal den.

Avisene ble på den tiden lagt i trappen av avisbudet, i stedet for i postkassene våre. Ved hjelp av litt kontakter fant jeg ut at en av naboene mine ikke var abonnent, og jeg må vel være såpass ærlig at jeg hadde en sterk mistanke om at han var den skyldige. Å skjønne at den som kjører rundt i en taxi med en bumper sticker som sa «FrP – partiet for lov og orden» er som å skjønne at den som ringte avisen for å klage hver gang TV1000 hadde glemt pornosladden var presten i nabolaget…

En morgen tok til og med min daværende samboerske tyven på fersken, men det stoppet ham ikke fra å fortsette. Så da kom jeg opp med min diabolske plan.

Jeg jobbet på en IT-avdeling og etter at vi måtte kassere den siste printeren som krevde at vi fylte opp den opp med poser med printertoner hadde vi mange poser med slikt til overs. Jeg tok derfor en av disse med meg hjem.

Får du dette pulvere på klærne er det nesten umulig å få av uten så kraftige flekkfjerner at flekkfjerneren antagelig vil lage merke etterpå.  Får du det på fingrene må du skylle og skrubbe så fort som mulig for å få det av, og du må ikke finne på å ta i noe som helst annet. Kort fortalt: Får du dette stoffet på, spesielt tøy, så forblir det der.

Så tidlig, tidlig en morgen ventet jeg på avisbudet. Etter at avisene var levert tok jeg en av dem med meg opp i leiligheten. Jeg ventet deretter til alle de andre naboene hadde hentet sine aviser, slik at jeg så at det var tomt i trappen. Jeg gikk da ned med min avis, brettet den utover gulvet, åpnet posen med printertoner og helte printertoner inn i avisen. Jeg brettet deretter avisen pent sammen og la den på trappen igjen.

Da jeg dro på jobb en stund senere så jeg at avisen var borte. Fra den dagen ble avisen aldri mer stjålet.

Noen dager senere går jeg forbi leiligheten til avistyven på vei opp til egen leilighet. Døren står åpen og jeg ser to personer fra et byggefirma i ferd med å fjerne vegg-till-vegg-teppet i gangen hans. Midt ute på teppet ser jeg en gedigen svart flekk. En flekk som tyder på at noen febrilsk har forsøkt å få opp printertoner ved å skrubbe med en våt klut…

– Å, skal du pusse opp, spurte jeg da tyven stakk hodet sitt ut av døren.

Hvis blikk kunne drepe…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen