Slik unngår du at falske Facebook-profiler vil bli venner med deg

Facebook Sosiale Medier

Fake friend request

Du har sikkert fått dem, venneforespørsler fra sexy bikinikledde kvinner som plutselig vil bli venner med deg. Eller kanskje du har fått en venneforespørsel fra en smilende mann fra Nigeria, som så gjerne vil bli venn med deg, og om du da kan hjelpe ham med et lite pengebeløp?

En stund fikk jeg 10-11 slike forespørsler om dagen. Men de siste to årene har jeg ikke fått en eneste. Og dette til tross for at jeg hele tiden hører andre si at de får dem. Men det kan du slippe, om du følger dette enkle trikset:

 1. Gå til innstillingene dine på Facebook:
  Innstillinger
  .
 2. Velg Personvern i menyen ute til venstre:
  Personvern
  .
 3. Finn seksjonen kalt Slik kan folk finne og kontakte deg:
  Slik kan folk kontakte deg
  .
 4. Bak Hvem kan sende deg venneforespørsler? har du en lenke kalt Rediger. Trykk på denne:
  Rediger
  .
 5. I nedtrekksmenyen som kommer fram nå velger du Venners venner:
  Vennerrs venner
  .

Nå er det kun personer som er venner med noen du allerede er venner med på Facebook som kan sende deg venneforespørsler. Dette eliminerte fullstendig dette problemet for meg med falske profiler som ville bli min venn.

Dersom du treffer noen i det virkelig liv som ønsker å bli venn med deg, men som ikke får til å legge deg til fordi dere ikke har noen felles kjente, kan du bare gå inn på denne innstillingen og endre tilbake til Alle.

Jeg gjorde dette senest i går da ei jeg ble kjent med i Paris ville legge meg til. Det tok ti minutter fra jeg endret innstillingen til første falske venneforespørsel kom inn! Derfor skyndte jeg meg å endre tilbake igjen etter at hun hadde lagt meg til.

Hva synes du om dette tipset? Nyttig? Noe jeg burde tatt med? Har du noen innspill? Legg igjen kommentar i kommentarfeltet under her! (PS! Ikke fortvil om kommentaren ikke vises etter at du har postet, alle kommentarer må godkjennes av meg før publisering, dette på grunn av rasistiske kommentarer på flere av mine bloggpostinger)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen