Tea Megaard: Et kommende stjerneskudd på norsk artisthimmel

Musikk

Tea Megaard spiller gitarsolo

Hvor mange 16-åringer har opptrådt for over en million seere på NRK1, vært spillelistet på P3, skrevet førti låter, åpnet Raumarock og vært et enkvinnesorkester når de ikke spiller låtene sine med fullt band?

En av gledene ved å være journalist med fokus på musikk og kultur er at man får mange invitasjoner. Det kan være invitasjoner til å få tilgang til ny musikk, film eller bok før utgivelse, og ikke minst det å komme og se konserter og forestillinger.

Spesielt liker jeg å se unge musikere som får sjansen til å vise seg fram. En av de som har imponert meg mest det siste året er Tea Megaard. På tross av sine 16 unge år har averøyingen allerede opptrådt for over en million seere på NRK1, vært spillelistet på P3, skrevet førti låter, åpnet Raumarock, spilt konserter på en rekke scener og festivaler og er i ferd med å jobbe med album.

Publikum med lysende mobiler

Gitar og rapp

Lørdag 20. oktober 2018 spilte hun konsert på utestedet Havnekontoret i Kristiansund sentrum.  Tidligere har jeg kun sett henne solo, med en loopstation hvor hun instrumenterer seg selv, tar det opp og lar det gå i løkke mens hun legger på mer og mer instrumenter.

Denne gangen hadde hun med seg het helt band, som bestod av Odin Landbakk på gitar (Odin vant i en alder av 14 år Norske Talenter), Tarald Kongshaug på bass og August Nikolai Kristiansen Cancino på trommer. Bandet framførte Teas låtmateriale, pluss litt uplanlagt Hendrix, og det satt som skit i kramsnø!

For en spilleglede, musikalitet og sjarmerende framføring! Men framfor alt var bandet så utrolig dyktige. Og Tea skriver ikke bare låtene. Hun spiller akustisk gitar, drar gitarsoloer på elektrisk gitar og synger med en utrolig stemme. Ja, også rapper hun inne i mellom…

Hjemmepublikummet tok imot henne med åpne armer, men jeg har sett et publikum som aldri har hørt henne før gjøre det samme, så her fløt man ikke bare på hjemmepatriotisme og en ektefølt sjarme.

Tea Megaard

Taylor Swift

Hun er oppvokst på Averøya og begynte i august på Atlanten videregående i Kristiansund. Hun begynte å synge da hun var svært liten, og tok etter hvert vegen svært mange musikere tar: Hun begynte i korps.

– Da jeg var 12 år oppdaget jeg gitaren og da begynte jeg med en gang å skrive egne sanger. Det var noe som falt på plass, og jeg skjønte at dette var det jeg skulle gjøre i livet mitt. Dessuten så jeg at Taylor Swift og flere andre artister jeg liker ofte sto med gitar da de sang. Det så bare så kult ut!

Til vanlig et enkvinnesorkester

I tillegg til gitar spiller hun piano, ukulele, klarinett og helt enkle ting på trommer. Men det hun har fått oppmerksomhet for er hennes bruk av Loop station.

– Jeg stor fan av Ed Sheeran, for han bruker også Loop station.

– Forklar hva Loop station er.

– Det er et brett du legger foran deg som du kopler instrument opp mot. I mitt tilfelle kopler jeg opp gitaren, og av og til en bass. I tillegg kopler jeg mikrofonen min til Loop station. Så kan du for eksempel spille en rytme på gitaren som du så tar opp på Loop station. Deretter kan du legge den i en loop, slik at den går og går, og så kan du ta opp enda mer gitar, bass, vokal og så videre. Alt kan spilles om og om igjen. Til slutt høres du ut som et helt enkvinnesband, men det er du som har laget alt, der og da. Og når du er ferdig så kan du slette alt du har gjort, og dermed blir det en engangsopptreden som aldri noen får høre igjen.

Men ut fra lørdagens opptrede å bedømme er det bare å håpe at Tea og bandet holder sammen og drar ut på veien.

Tea Megaard og Odin Landbakk

Er heldig

– Målet er å kunne leve av min egen musikk som utøvende artist. Det skal jeg jobbe så hardt jeg kan for å få til. Både familie og venner heier på meg. De er helt fantastiske. Venner, bekjente og familie kommer på konserter, de satt foran TV-en heiet på meg under MGP jr. og de stiller alltid opp. Jeg er heldig!

Se alle bildene fra lørdagens konsert her:
Tea Megaard

Har du kommentarer om denne artikkelen? Er det noe du ønsker jeg skal skrive om, anmelde eller dekke? Har du andre tanker? Legg dem igjen i kommentarfeltet under her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen