Tilbake til fast jobb

Jobb

Ego klar til å overta verden

Over de to siste årene har jeg livnært meg som frilanser. Som frilansjournalist, fotograf, skribent og foredragsholder. I tillegg har jeg drevet innenfor IT med utvikling. kurs, foredrag og systemanalyse. Først og fremst innenfor samhandlingsløsninger, men også med andre IT-løsninger og effektiv bruk av epost og kalender. Mye av dette skal jeg fortsette med, men min karrierre som hundre prosent frilanser er nå over. 

For jeg har nemlig fått meg ny fast jobb! 3. desember i år begynner jeg i firmaet iSi i den lille byen Åndalsnes, i Rauma kommune, ved Rauma-elvens endepunkt. Jepp, det er kommunen med Mannen! Og som kanskje flere av leserne mine vet, så har jeg lang erfaring med å pendle mellom Molde og Åndalsnes, for det har jeg gjort av og på de to siste årene i mitt arbeid for Åndalsnes Avis. Så jeg holder meg i Romsdal og blir boende i Molde.

En times pendling en vei er mindre enn flere jeg kjenner på Østlandet har med tog hver morgen og ettermiddag, så to timer med bil takler jeg fint. Og under den ti minutters fergeturen kan jeg slå av en prat med andre pendlere jeg kjenner som kjører samme vei hver dag. Etter hvert som jeg kommer inn i ting på iSi blir det dessuten mulighet med hjemmekontor et par dager i uken. Så dette tror jeg skal bli fint.

Jobben jeg skal gjøre er veldig lik den jeg har gjort innenfor IT-biten av min frilanskarrierre. Det blir utvikling på IBM Domino-plattformen (noe jeg har fått gjort for lite av de siste årene, synes jeg og nå vil jeg bli oppdatert på de siste nye web-teknologiene), en del opplæring og kurs, dokumentasjon, kundekontakt, promotering av iSi sine produkter og tjenester og øke firmaets profil innenfor sosiale medier. Kort sagt: Ting folk forteller meg at jeg er god på!

Og selv om IBM Connections ikke er en del av porteføljen til iSi kommer jeg fortsatt til å bruke plattformen selv, slik at jeg er oppdatert der også. Det er forøvrig ingen grunn for noen kunder, partnere eller andre å brenne broer med meg innenfor IBMs samhandlingsverden. Vi kan holde kontakten for å se om det er mulighet for fortsatt samarbeid gjennom min nye arbeidsgiver. I tillegg fortsetter jeg som leder av IBM Shandlingsbrukergruppe (ISBG) (er i hvert fall ikke avsatt enda).

Hva med journalist- og fotobiten? Der vil jeg gå tilbake til å frilanse i helger og kvelder, men da bare på en måte som ikke går utover dagjobben på iSi. Kort sagt: Slike jeg gjorde det i alle år på Brunvoll, Møre og Romsdal fylkeskommune og TrygVesta. Så det er ingen grunn for noen å brenne broer med meg der heller.

Oppstart er 3. desember, så i år gleder jeg meg ekstra mye til advent. Dette tror jeg blir kjempegøy!

 

6 thoughts on “Tilbake til fast jobb

  1. Gratulerer Hogne! Så bra dette ordnet seg, og sikker på at du vil gjøre en strålende jobb med disse tingene 🙂

  2. Hogne! Du er en kapasitet på stereoider innenfor alt jeg kjenner til at du holder på med.

    Dette fikser du – LETT!

    Gratulerer med ny jobb

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen