Trevor Rabin – Rio

Musikk
Trevor Rabin poserer ved siden av et piano, sittende, med hendene under haka.

Omslaget til Trevor Rabins soloalbum Rio

Forrige vokale soloalbum kom i 1989. 34 år, 50 soundtracks og 200 konserter senere knaller Trevor Rabin til!

Jepp, du leste riktig: Trevor Rabin er tilbake i 2023 med et fullverdig vokalalbum for første gang på over 30 år. Rabin, var lenge mest kjent for å ha gjenopplivet bandet Yes i 1983 (selv om han helst hadde sett at prosjektet beholdt det opprinnelige navnet Cinema). Men han var allerede som tenåring en superstjerne i hjemlandet Sør-Afrika takket være bandet Rabbitt. Les det store intervjuet vårt, publisert denne uken, med Rabin for enda mer om hans bemerkelsesverdige karriere.

Etter 12 år med Yes, som inkluderte en sammenslåing av to konkurrerende band under Union-turneen i 1991, forlot han bandet for godt i 1995. Etter å ha lært Steven Seagal å spille Hendrix-låter fikk han sin første jobb som komponist for filmmusikk, og 18 år og 50 soundtracks senere er det vel vanskelig å påstå at han fortsatt er rockestjerne. Men etter at sluttet seg til Rick Wakeman og Jon Anderson i 2016 for en serie konserter som gikk over to år, ble den gamle kjærligheten til rock, prog og AOR vekket igjen.

Han ga i 2012 ut et instrumentalt soloalbum kalt Jaccaranda, men det var 200 spillejobber med Wakeman og Anderson som gjorde at han hengte opp et «Tilbake senere»-skilt på døren og satte i gang med å skrive sanger, med vokal, igjen. Resultatet er en forbløffende sterk samling av låter.

Les hele anmeldelsen på Musikknyheter.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen