Tubular Bells 50: Da de kom til bjellene ble det endelig vakkert

Musikk
Tubular Bells 50-konsert i Oslo Spektrum. Mann står foran tubular bells, med hendene i været. Han har en hammer i hver hånd.

– Jeg spilte for over en milliard mennesker under OL-åpningen i London [2012], hvordan kan man overgå det?

Det var Mike Oldfield selv som sa dette til meg da jeg intervjuet ham i 2017 i forbindelse med det som ser ut til å bli det aller siste albumet han noensinne ga ut, Return to Ommadawn. Han hadde da svart på mitt spørsmål om han noensinne ville turnere igjen.

Det var likevel de som hadde et håp om at man kunne forvente noen konserter i 2023 i forbindelse med at det var femti år siden debutalbumet hans, Tubular Bells kom ut. Verdens mestselgende instrumentalalbum, med et intro-tema omtrent alle sier «å, den ja!» om du spiller det for dem, og som var grunnlaget for Richard Bransons Virgin-imperium.

Da Mike ga ut Tubular Bells 2 i 1992 hyret han Robin A. Smith inn som arrangør da han gjorde en turne gjennom Europa og USA med det albumet. Samarbeidet har fortsatt siden, så da det ble tydelig at Mike mente alvor da han sa han var pensjonert fikk Smith hans tillatelse til å gjøre en rekke Tubular Bells-konserter selv. Disse har turnert gjennom Europa, med stor suksess, og mandag 4. mars var turen kommet til Oslo Konserthus, selv om vi nå snart er to måneder fra 51-årsdagen for albumets utgivelse.

Les hele anmeldelsen på Musikknyheter.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen