Twitter er ren ondskap

Meninger

Fredrik Græsvik annonserer at han forlater Twitter

TV2-journalist annonserte denne helgen at han forlater Twitter. Alt jeg kan si er: Gratulerer, Fredrik Græsvik. Du vil få et mye bedre liv nå.

Jeg forlot Twitter for tre år siden og det var en stor lettelse. Twitter er en kloakk som ikke har tilført verden noe som helst bra. Tvert om, så har Twitter ført til enda mer polarisering, enda mer hat, enda mer løgn, enda mer krig, enda mer splittelse og sikkert mye mer.

Joda, Facebook og andre sosiale medier kan være fæle de også, men Twitter er bare gjennomført ondskap.

Da jeg begynte å bruke Internett i 1990 var jeg overbevist om at Internett kom til å gjøre verden til et bedre sted. Jeg var genuint overbevist om at et uavhengig nettverk, på tvers av landegrenser, kulturer og politiske meningsmotstandere ville føre til mer forståelse, mindre splid og mer fred i verden. At vi ville lettere kunne finne løsninger på de virkelig store problemene verden stod overfor.

På den måten var jeg vel like naiv som gammelkommunistene som støttet Pol Pot, Mao, Stalin osv, jappene som trodde på trickle down-økonomi og hippiene, som trodde puling, hasj og musikk kunne berge verden.

Det jeg FIKK rett i var at Internett ville bli allemannseie, og at vi alle ville gå med dingsebomser som gjorde at vi kunne benytte tjenestene på nettet. Jeg fikk også rett i at det kom til å bety slutten på Posten.

Men at Internett skulle bli så fordummende, det ante jeg ikke. Så akkurat dette tok jeg grundig feil i. At jeg tar feil skal jeg takle, det er en konstant prosess i livet. Og bra. For det lærer man av. Men akkurat i dette tilfellet er det bare trist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen