– Vanskeligste jeg noensinne har spilt inn

Musikk
Susanne Sundfør sittende langs en vegg

Omslaget på Susanne Sundførs album blómi

Susanne Sundfør med lingvist, stjernelag og gammel norrønt språk.

Det er 16 år siden Susanne Sundfør platedebuterte og fra første stund begynte hun å sette spor etter seg i bransjen. I tillegg til nesten konstante kritikerhyllester ble hun også omfavnet av publikum. Platene har enten toppet eller ligget høyt på VG-lista og albumet The Brothel ble det mestselgende albumet i Norge i 2010. Å se navnet hennes på festivalplakater betød at det ville komme masse folk på den festivalen.

Hun var også sterkt medvirkende til at Spellemannsprisen droppet kjønnsdelte kategorier da hun trakk sin nominasjon som årets kvinnelige artist og kalte kjønnskategorier som antikvariske. Hun har hatt musikken sin med i TV-serier og på film og har hatt et langt samarbeid med Röyksopp, blant annet på deres fineste øyeblikk, Running to the Sea.

Stjernelag

Nå er sjette album, blómi, ute, og reaksjonen både blant kritikere og publikum har stort sett vært unison: Dette er et fantastisk vakkert album. Også hos vår anmelder. Ifølge Sundfør selv er deler av albumet er spilt inn live.

– Vi leide Ocean Sound Recordings, produsenten min, Jørgen Træen, og jeg. Så inviterte vi musikere opp dit og så spilte vi inn sammen i et rom. Det var gøy, føltes veldig godt og skapte en positiv stemning.

Det ble også gjort innspillinger i andre studio, blant annet i Sundførs hjemmestudio.

– I den grad du kan kalle det et studio da. Jeg noe utstyr og mikrofoner her, sier hun og smiler over Teams.

Musikerne hun dro med seg i studio er et stjernelag av musikere. De fleste har hun spilt med før, men en av Norges mest brukte keyboardister Ståle Storløkken var med for første gang.

– Det er rett og slett en ære å ha med en musiker av hans kaliber.

– Du har også med Nicolai Hængsle Eilertsen, han spiller på omtrent alt av plater med norske artister jeg intervjuer.

– Ja, men det er ikke rart. Han er på et helt eget nivå. Det er en gave å spille med både ham og de andre som jeg er så heldig å få med meg.

Les hele intervjuet hos Musikknyheter.no!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen