Yes – The Quest

Musikk
Yes - The Quest

Yes - The Quest

Gamle helter er pene og pyntelige, men leverer ikke noe nytt.

Da har det som skjer med de fleste band som lever lenge også skjedd med Yes: Etter 53 år og 21 album gir de for første gang ut et album med ny musikk hvor absolutt ingen av originalmedlemmene fra 1968 er med. Bassist, og grunnlegger, Chris Squire, døde i 2015. Dessverre var det siste albumet med hans umiskjennelige basspilling, Heaven & Earth, et av de dårligste Yes-albumene noensinne.

Rett skal være rett: Gitarist Steve Howe kom med i Yes på deres tredje langspiller, The Yes Album, i 1971 og det var da gjennombruddet kom. Etter noen pauser i medlemskapet på 80- og 90-tallet, har Steve Howe vært en av de viktigste bidragsyterne siden 1996. Og etter Squires død i 2015 førte det faktum at originalvokalist, og medgrunnlegger av Yes, Jon Anderson ble kastet ut av bandet i 2008, til at Steve Howe har vært bandets sjef de siste seks årene. Han er også produsent på dette albumet. Helsen til trommis Alan White, som kom med i Yes i 1972 og nå er den som har vært med lengst, gjør at det er en jobb som han gladelig lar Steve ta.

I tillegg til White og Howe består bandet av vokalist Jon Davison, keyboardist Geoff Downes (som var med i Yes i 1980 og er ellers mest kjent for The Buggles og Asia) og bassist Billy Sherwood, som også var med i Yes som ekstragitarist i 1999. Han har ellers produsert og jobbet med både Yes og Yes alumni i snart tretti år. Han var også Squires personlige utvalgte for å overta etter ham selv.

Phew! Nok bakgrunn og historikk. Hva med det bandet leverer på det nye albumet The Quest? Det starter særdeles bra med Downes og Davisons The Ice Bridge i form av ELP-fanfare, Davisons tenorstemme i storform og en basslinje som ikke står tilbake for noe Squire ville ha levert. Det er skikkelig fengende, samtidig som det er godt plantet i progverden. Det er ikke før et godt stykke ut i låten at Steve Howes umiskjennelige gitar kommer inn. Men gud så fett det låter.

Les hele anmeldelsen på Musikknyheter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå til toppen